Reteta de oua de pasti - Complete resource for recipes
Retete culinare online
Torturi Prajituri Muraturi Dulciuri Peste Sosuri Ciorbe Supe

Retete : Mere | Prune | Ciuperci | Cartofi | Spanac | Orez | Mancare | Dovlecei | Spaghete | Conopida | Clatite | Mazare | Varza | Chec | Zacusca | Porc | Urzici | Capsuni | Cirese | Branza | Ciocolata

Oua de Pasti

Retete Culinare » Retete de aperitive » Oua de Pasti


Delimitare retetaVopsitul oualelor de Paste este o traditie romaneasca care nu poate lipsi din pregatirile pentru Sfanta Sarbatoare,asa ca incearca si aceasta reteta simpla dar eficienta.

Un cos cu oua de pasti.   Mareste poza
" Un cos cu oua de pasti. "

Ingrediente

oua

apa

untura

1 lingura otet

sare

Mod de preparare

  1. La cumparare, alegeti oualele cu suprafata neteda pentru ca culoarea sa fie uniforma pe ou.
  2. Spalati-le bine cu detergent de vase inainte de fierbere si clatiti-le cu atentie.
  3. Dupa ce s-au uscat, puneti-le la fiert evitand a le crapa din greseala.
  4. Adaugati sare in apa pentru ca oualele sa fie usor de cojit.
  5. Puneti in vas o lingura de ora si adaugati vopseaua, urmand instructiunile de pe plicul de vopsea de oua.
  6. Dupa ce le-ati vopsit lasati-le sa se usuce.
  7. Cat sunt inca fierbinti puneti-va o soseta groasa pe mana.
  8. Puneti cate un pic de untura in mana si ungeti fiecare ou cu putina untura pentru a-si pastra culoarea si pentru a prinde luciu.
  9. Asezati-le in cos de nuiele tapetat cu iarba si crengute verzi.

Menţiuni

Daca doriti puteti lasa copiii sa picteze cateva oua pe care le puteti aseza deasupra celorlalte.

Timp de preparare: 1 ora

Complexitate: mica

Tagged with   Tagged with : oua , untura , otet


Spune-ti parerea despre reteta

Numele dvs (*)

Subiect (*)

Cod de securitate (*)

Parerea dvs.(*)

Retete de prajituri