Reteta de bors de casa - Complete resource for recipes
Retete culinare online
Torturi Prajituri Muraturi Dulciuri Peste Sosuri Ciorbe Supe

Retete : Mere | Prune | Ciuperci | Cartofi | Spanac | Orez | Mancare | Dovlecei | Spaghete | Conopida | Clatite | Mazare | Varza | Chec | Zacusca | Porc | Urzici | Capsuni | Cirese | Branza | Ciocolata

Bors de casa

Retete Culinare » Retete de bauturi » Bors de casa


Delimitare retetaDaca v-ati saturat de borsul din comert, atunci incercati aceasta reteta de bors de casa care are un gust foarte bun si are si vitamine pentru cei mari si cei mici.

Un pahar cu bors de casa.   Mareste poza
" Un pahar cu bors de casa. "

Ingrediente

2 cani tarate

1/4 cub de drojdie

coaja de felie de paine

2 l apa calda

1 crenguta visin

cateva boabe de porumb

Mod de preparare

  1. Puneti intr-un borcan mare de aproximativ trei litri coaja de la felia de paine, taratele, crenguta de visin si boabele de porumb si apoi turnati apa calda, aproape fierbinte pe deasupra si lasati-l acoperit jumatate de ora la limpezit.
  2. Dupa jumatate de ora, adaugati si drojdia in borcan si lasati la loc caldut pana a doua zi sau acoperiti cu o patura groasa pentru a sta la temperatura camerei.
  3. A doua zi strecurati borsul si daca nu este suficient de acru mai adaugati o cana de tarate in borsul limpezit si lasati-l inca o zi.
  4. Cand considerati ca este suficient de acru puneti-l in sticle si apoi la loc racoros ,de preferat in frigider.

Menţiuni

Borsul de casa este perfect pentru prepararea ciorbelor si a borsurilor dar poate fi consumat si simplu datorita vitaminelor pe care le contine.

Timp de preparare: 40 de minute

Complexitate: mica

Tagged with   Tagged with : tarate , drojdie , paine , porumb


Spune-ti parerea despre reteta

Numele dvs (*)

Subiect (*)

Cod de securitate (*)

Parerea dvs.(*)

Retete de prajituri