Reteta de visinata - Complete resource for recipes
Retete culinare online
Torturi Prajituri Muraturi Dulciuri Peste Sosuri Ciorbe Supe

Retete : Mere | Prune | Ciuperci | Cartofi | Spanac | Orez | Mancare | Dovlecei | Spaghete | Conopida | Clatite | Mazare | Varza | Chec | Zacusca | Porc | Urzici | Capsuni | Cirese | Branza | Ciocolata

Visinata

Retete Culinare » Retete de bauturi » Visinata


Delimitare retetaVisinata este o bautura alcoolica aromata care este atat de usor de preparat in casa incat veti uita de cea din comert.

Un pahar de visinata.   Mareste poza
" Un pahar de visinata. "

Ingrediente

2 kg visine

1 kg zahar

2 l votca

Mod de preparare

  1. Spalati visinele bine si scurgeti-le de apa apoi puneti un strat de zahar in damigeana,apoi visinele si apoi inca un strat de zahar.
  2. Legati damigeana cu un tifon impaturit si lasati visinele timp de o saptamana la macerat in suc propriu.
  3. Dupa o saptamana adaugati votca si astupati damigeana cu un dop de pluta.
  4. Lasati visinata in damigeana timp de doua saptamani apoi strecurati lichidul si puneti-l in sticle la loc racoros.
  5. Visinele din visinata se pot servi simple sau se pot adauga in pahare fie in prajitura ca ornament.

Menţiuni

A nu se lasa la indemana copiilor, acestia fiind atrasi de dulceata si aroma lichidului.

Timp de preparare: 2 ore plus 2 saptamani

Complexitate: mica

Tagged with   Tagged with : visine , votca


Spune-ti parerea despre reteta

Numele dvs (*)

Subiect (*)

Cod de securitate (*)

Parerea dvs.(*)

Retete de prajituri