Reteta de bors de miel - Complete resource for recipes
Retete culinare online
Torturi Prajituri Muraturi Dulciuri Peste Sosuri Ciorbe Supe

Retete : Mere | Prune | Ciuperci | Cartofi | Spanac | Orez | Mancare | Dovlecei | Spaghete | Conopida | Clatite | Mazare | Varza | Chec | Zacusca | Porc | Urzici | Capsuni | Cirese | Branza | Ciocolata

Bors de miel

Retete Culinare » Retete de ciorbe » Bors de miel


Delimitare retetaIn perioada de Paste romanilor le place sa gateasca acest delicios preparat culinar numit bors de miel,preparat traditional al primaverii.

Un castron cu bors de miel.   Mareste poza
" Un castron cu bors de miel. "

Ingrediente

1 kg carne de miel

2 legaturi ceapa verde

1 cana medie orez

2 galbenusuri

200 g smantana

bors

leustean

sare

Mod de preparare

  1. Taiati carnea in bucati medii si puneti-o la fiert cu putina sare si indepartati spuma.
  2. Atunci cand supa va fi limpede si nu va mai face spuma, adaugati ceapa verde taiata marunt si cand carnea este aproape fiarta spalati orezul si puneti-l alaturi de carne la fiert.
  3. Cand si orezul este fiert, dati borsul separat intr-un clocot si adaugati-l in ciorba si mai lasati-le impreuna la fiert.
  4. Frecati galbenusurile de ou cu smantana si cu o lingura de apa rece.
  5. Luati ciorba de pe foc si puneti smantana cu oul.
  6. Dupa gust, adaugati leustean si sare in functie de preferinte.

Menţiuni

Borsul de miel se serveste cu leustean verde tocat marunt pe deasupra.

Timp de preparare: 3 ore

Complexitate: medie

Tagged with   Tagged with : miel , ceapa , orez , oua , smantana , bors

Fotografia prezentata in reteta de Bors de miel apartine Danalacasse.


Spune-ti parerea despre reteta

Numele dvs (*)

Subiect (*)

Cod de securitate (*)

Parerea dvs.(*)

Retete de prajituri