Reteta de ciorba de peste - Complete resource for recipes
Retete culinare online
Torturi Prajituri Muraturi Dulciuri Peste Sosuri Ciorbe Supe

Retete : Mere | Prune | Ciuperci | Cartofi | Spanac | Orez | Mancare | Dovlecei | Spaghete | Conopida | Clatite | Mazare | Varza | Chec | Zacusca | Porc | Urzici | Capsuni | Cirese | Branza | Ciocolata

Ciorba de peste

Retete Culinare » Retete de ciorbe » Ciorba de peste


Delimitare retetaAceasta ciorba de peste este un preparat excelent pentru pasionatii de peste pentru ca imbina toate ingredientele unei ciorbe de peste preparate in Delta Dunarii.

Un bol cu ciorba de peste.   Mareste poza
" Un bol cu ciorba de peste. "

Ingrediente

1 kg peste(somné crap sau stiuca)

200 g morcov

200 g patrunjel

200 g faina

100 g ceapa

2 ardei grasi

250 g rosii

zeama sau bors de varza

sare de lamaie sau otet

leustean

untdelemn

sare

Mod de preparare

  1. Curatati pestele de solzi, intestine si branhii (daca este crap, scoateti osul amar) si taiati in bucati potrivit de mari, de grosime 4-5 cm.
  2. Zarzavatul, ras prin razatoarea cu gauri mari, se caleste impreuna cu ceapa si 2-3 linguri de untdelemn, 2 minute, apoi totul stingeti totul cu un litru jumatate de apa fierbinte si lasati sa fiarba bine.
  3. Adaugati ardeii taiati in felii subtiri (0,5 cm) si rosiile taiate in felii subtiri.
  4. Acriti ciorba imediat cu bors sau zeama de varza sau cu alta acreala (otet, zeama de lamaie) si puneti sare completand apoi lichidul cu apa, ca ciorba sa nu fie prea deasa (ardeii si rosiile trebuie fierte in mediu acid).
  5. Adaugati substanta acra si sarea inainte de a introduce carnea de peste, pentru ca aceasta sa nu se sfarame la fiert(este friabila).
  6. Atunci cand clocoteste ciorba, adaugati bucatile de peste impreuna cu capul si fierbeti-le aproximativ 20-30 de minute, pana cand se moaie.
  7. Daca furculita intra cu usurinta in carne, atunci carnea este fiarta.
  8. Luati-o de pe foc (pentru a nu se sfarama carnea) si completati dupa gust cu leustean si patrunjel.

Menţiuni

Ciorba de peste se poate servi si cu verdeata tocata marunt pe deasupra.

Timp de preparare: 2 ore 30 de minute

Complexitate: medie

Tagged with   Tagged with : somn , crap , stiuca , morcov , ceapa , ardei gras , rosii , bors , lamaie , otet


Spune-ti parerea despre reteta

Numele dvs (*)

Subiect (*)

Cod de securitate (*)

Parerea dvs.(*)

O reteta de ....

Ciorba de miel
Ciorba de miel
Ciorba de miel
Ciorba de perisoare de pui
Ciorba de perisoare de pui
Ciorba de perisoare de pui
Ciorba de pui cu galuste
Ciorba de pui cu galuste
Ciorba de pui cu galuste
Ciorba de pui
Ciorba de pui
Ciorba de pui
Ciorba de vita
Ciorba de vita
Ciorba de vita
Ciorba de urzici
Ciorba de urzici
Ciorba de urzici
Ciorba taraneasca de porc
Ciorba taraneasca de porc
Ciorba taraneasca de porc
Ciorba de fasole cu carnati
Ciorba de fasole cu carnati
Ciorba de fasole cu carnati
Retete de prajituri