Compot de caise
Retete de conserve » Compot de caise
Comnpotul de caise este o bautura excelenta pentru iarna fiind sanatoasa dar si pentru ca aduce un plus de aroma in anotimpul rece.
Caise.
Ingrediente
1 kg caise
200 g zahar
1 aspirina
Mod de preparare
Caisele alese tari se spala bine, se scot samburii si se aseaza jumatatile in borcan.
Dizolvati zaharul si apa si turnati-l in borcane fara a-l umple.
Puneti apoi pastila de aspirina pisata in borcane, repartizand-o egal.
Puneti apoi capace de metal pe borcane avand grija ca acestea sa fie inchise bine.
Lasati apoi compotul intr-o oala cu apa 30 de minute la foc mic, dupa ce au dat in clocot.
Luati vasul de pe foc,acoperiti-l cu prosoape groase si lasati-l pana a doua zi cand veti verifica daca vreunul scapa aer.
Menţiuni
Compotul de caise poate fi consumat atat ca desert dar poate fi folosit si la diverse prajituri.
Timp de preparare: 2 ore
Complexitate: medie
Etichete: caise
Dacă vrei să prepari ceva nou incearcă o reteta de ....
Pe lângă această rețetă de compot de caise, utlizatorii noștri caută să prepare și urmatoarele bunătăți:
Ultima editare a paginii a fost efectuată la 05 Ianuarie 2023, ora 12:48.