Reteta de peltea de gutui - Complete resource for recipes
Retete culinare online
Torturi Prajituri Muraturi Dulciuri Peste Sosuri Ciorbe Supe

Retete : Mere | Prune | Ciuperci | Cartofi | Spanac | Orez | Mancare | Dovlecei | Spaghete | Conopida | Clatite | Mazare | Varza | Chec | Zacusca | Porc | Urzici | Capsuni | Cirese | Branza | Ciocolata

Peltea de gutui

Retete Culinare » Retete de conserve » Peltea de gutui


Delimitare retetaDaca doriti sa aveti tot timpul ceva dulce in casa chiar si pe perioada iernii,atunci incercati aceasta reteta delicioasa de peltea de gutui.

Peltea de gutui.   Mareste poza
" Peltea de gutui. "

Ingrediente

1 1/2 kg gutui

500 g mere

1 kg zahar

apa

Mod de preparare

  1. Alegeti gutui galbene, bine coapte si nepatate si apoi spalati-le bine pana cand acestea nu mai au niciun pic de puf.
  2. Taiati gutuile si merele in bucati medii si puneti-le impreuna intr-o cratita si turnati apa pana cand le-ati acoperit complet.
  3. Lasati gutuile si merele sa fiarba bine aproximativ trei ore pana cand fructele sunt fierte foarte bine.
  4. Dupa ce ati inchis focul, strecurati legumele si puneti zeama intr-o cratita impreuna cu zaharul.
  5. Lasati zeama sa fiarba la foc iute iar cand aceasta este bine legata, o turnati in borcane.

Menţiuni

Daca doriti puteti adauga si alte ingrediente precum vanilie sau lamaie.

Timp de preparare: 2 ore

Complexitate: medie

Tagged with   Tagged with : gutui , mere


Spune-ti parerea despre reteta

Numele dvs (*)

Subiect (*)

Cod de securitate (*)

Parerea dvs.(*)

Retete de prajituri