Reteta de piure de cartofi - Complete resource for recipes
Retete culinare online
Torturi Prajituri Muraturi Dulciuri Peste Sosuri Ciorbe Supe

Retete : Mere | Prune | Ciuperci | Cartofi | Spanac | Orez | Mancare | Dovlecei | Spaghete | Conopida | Clatite | Mazare | Varza | Chec | Zacusca | Porc | Urzici | Capsuni | Cirese | Branza | Ciocolata

Piure de cartofi

Retete Culinare » Retete de garnituri » Piure de cartofi


Delimitare retetaPiureul de cartofi este o garnitura simpla si rapida care este perfecta pentru servirea fripturilor sau a altor mancaruri prajite.

Un bol cu piure de cartofi preparat cu unt.   Mareste poza
" Un bol cu piure de cartofi preparat cu unt. "

Ingrediente

1 kg cartofi

1 cub unt

2 linguri ulei

lapte fierbinte

sare

Mod de preparare

  1. Curatati cartofii si apoi spalati-i in jet de apa rece cateva minute.
  2. Taiati cartofii in cuburi si puneti-i la fiert in apa cu sare la foc mediu.
  3. Verificati cu furculita daca sunt fierti cartofii si cand sunt gata scurgeti-i de apa si puneti-i intr-un castron mare.
  4. Cu telul sau cu alt instrument de bucatarie amestecati cantitatea de cartofi si adaugati pe rand unt, ulei sau lapte fierbinte.
  5. Cand piureul devine pufos si toti cartofii s-au transformat intr-un sos crema, piureul este gata.
  6. Puteti servi ornat cu cateva frunze de patrunjel sau putina boia fie piper.

Menţiuni

Piureul de cartofi este perfect si pentru servirea carnaciorilor sau a chiftelutelor.

Timp de preparare: 40 de minute

Complexitate: mica

Tagged with   Tagged with : cartofi , unt , lapte


Spune-ti parerea despre reteta

Numele dvs (*)

Subiect (*)

Cod de securitate (*)

Parerea dvs.(*)

O reteta de ....

Cartofi noi la cuptor
Cartofi noi la cuptor
Cartofi noi la cuptor
Musaca de cartofi cu carne tocata
Musaca de cartofi cu carne tocata
Musaca de cartofi cu carne tocata
Cartofi taranesti
Cartofi taranesti
Cartofi taranesti
Rulada de cartofi
Rulada de cartofi
Rulada de cartofi
Retete de prajituri