Reteta de budinca de dovlecei - Complete resource for recipes
Retete culinare online
Torturi Prajituri Muraturi Dulciuri Peste Sosuri Ciorbe Supe

Retete : Mere | Prune | Ciuperci | Cartofi | Spanac | Orez | Mancare | Dovlecei | Spaghete | Conopida | Clatite | Mazare | Varza | Chec | Zacusca | Porc | Urzici | Capsuni | Cirese | Branza | Ciocolata

Budinca de dovlecei

Retete Culinare » Retete cu legume » Budinca de dovlecei


Delimitare retetaDaca va plac dovleceii si vreti sa preparati ceva special pentru cina incercati aceasta reteta speciala de budinca de dovlecei.

O tava cu budinca de dovlecei.   Mareste poza
" O tava cu budinca de dovlecei. "

Ingrediente

2 dovlecei

1 l apa

3 linguri faina

1 cana lapte

3 linguri ulei

3 oua

300 g telemea rasa

3 linguri smantana

unt sau margarina

sare

1 legatura patrunjel

Mod de preparare

  1. Spalati si curatati dovleceii iar dupa ce i-ati curatat de coaja puneti-i intr-un vas la fiert cu putina sare.
  2. Puneti faina cu cele trei linguri de ulei incins intr-o tigaie si lasati-le putin la calit apoi stingeti cu lapte si amestecati pana devine groasa ca smantana.
  3. Bateti apoi albusurile spuma,amestecati-le cu galbenusuri-le si turnati rezultatul in sosul alb.
  4. Adaugati tot ce ati preparat impreuna intr-o tava unsa cu unt sau margarina si tapetata cu faina.
  5. Peste continut adaugati branza rasa si sare.
  6. Pe deasupra puneti patrunjel tocat marunt, smantana si puneti tava la cuptor pentru aproximativ jumatate de ora.

Menţiuni

Budinca de dovlecei se poate servi atat calda cat si rece.

Tagged with   Tagged with : dovlecei , lapte , oua , telemea , smantana , unt , margarina


Spune-ti parerea despre reteta

Numele dvs (*)

Subiect (*)

Cod de securitate (*)

Parerea dvs.(*)

Retete de prajituri