Reteta de maioneza - Complete resource for recipes
Retete culinare online
Torturi Prajituri Muraturi Dulciuri Peste Sosuri Ciorbe Supe

Retete : Mere | Prune | Ciuperci | Cartofi | Spanac | Orez | Mancare | Dovlecei | Spaghete | Conopida | Clatite | Mazare | Varza | Chec | Zacusca | Porc | Urzici | Capsuni | Cirese | Branza | Ciocolata

Maioneza

Retete Culinare » Retete de sosuri » Maioneza


Delimitare retetaDaca doriti sa nu mai consumati produse nesanatoase fabricate in comert incercati aceasta reteta de maioneza de casa cu ingrediente proaspete si sanatoase.

Un bol cu maioneza   Mareste poza
" Un bol cu maioneza "

Ingrediente

2 galbenusuri

ulei

zeama de lamaie

2 linguri smantana

sare

Mod de preparare

  1. Alegeti un castron inalt si puneti galbenusurile, zeama de lamaie si sare dupa gust.
  2. Amestecati cu mixerul pana ce s-au incorporat bine.
  3. Adaugati treptat ulei si amestecati cu mixerul in aceeasi directie pentru a nu se taia.
  4. Nu adaugati mult ulei deodata sau sa schimbati directia de amestec pentru ca maioneza se poate taia.
  5. Cand aceasta este destul de pufoasa adaugati smantana si amestecati in continuare.
  6. Aceasta va capata un gust delicat de la smantana iar daca vi se pare prea cremoasa mai puteti adauga lamaie dupa gust.
  7. Daca ati taiat totusi maioneza, nu va faceti probleme, frecati un galbenus intr-un alt castron si adaugati putin cate putin in castronul cu maioneza amestecand continuu.

Menţiuni

Se adauga sare dupa gust si se tine intr-un borcan sau bol la frigider.

Timp de preparare: 30 de minute

Complexitate: medie

Tagged with   Tagged with : oua , lamaie , smantana


Spune-ti parerea despre reteta

Numele dvs (*)

Subiect (*)

Cod de securitate (*)

Parerea dvs.(*)

Retete de prajituri