Reteta de sos alb - Complete resource for recipes
Retete culinare online
Torturi Prajituri Muraturi Dulciuri Peste Sosuri Ciorbe Supe

Retete : Mere | Prune | Ciuperci | Cartofi | Spanac | Orez | Mancare | Dovlecei | Spaghete | Conopida | Clatite | Mazare | Varza | Chec | Zacusca | Porc | Urzici | Capsuni | Cirese | Branza | Ciocolata

Sos alb

Retete Culinare » Retete de sosuri » Sos alb


Delimitare retetaDaca vreti sa pregatiti un sos special pentru cina si vreti sa fie unul elegant incercati aceasta reteta simple de sos alb care nu va retine mult timp.

Un vas cu sos alb.   Mareste poza
" Un vas cu sos alb. "

Ingrediente

1 lingura unt

1 lingura faina

1 lingura smantana

apa fierbinte

Mod de preparare

  1. Puneti untul in tigaie iar cand acesta s-a topit complet adaugati o lingura de faina si amestecati continuu pentru ca faina sa nu-si schimbe culoarea.
  2. Adaugati apoi o lingura de smantana groasa si amestecati bine.
  3. Incalziti, intre timp apa intr-un alt vas si turnati putin pana cand sosul se subtiaza.
  4. Cand acesta este are o densitate perfecta turnati-l fierbinte peste preparatul pe care-l serviti si ornati cu o frunza de menta sau de patrunjel verde.

Menţiuni

Sosul alb se poate servi peste carne de pui sau peste slab.

Timp de preparare: 15 minute

Complexitate: mica

Tagged with   Tagged with : unt , smantana


Spune-ti parerea despre reteta

Numele dvs (*)

Subiect (*)

Cod de securitate (*)

Parerea dvs.(*)

Retete de prajituri