Reteta de sos bechamel - Complete resource for recipes
Retete culinare online
Torturi Prajituri Muraturi Dulciuri Peste Sosuri Ciorbe Supe

Retete : Mere | Prune | Ciuperci | Cartofi | Spanac | Orez | Mancare | Dovlecei | Spaghete | Conopida | Clatite | Mazare | Varza | Chec | Zacusca | Porc | Urzici | Capsuni | Cirese | Branza | Ciocolata

Sos Bechamel

Retete Culinare » Retete de sosuri » Sos Bechamel


Delimitare retetaSosul Bechamel se foloseste ca baza pentru alte sosuri aromate putandu-se servi cu legume sau cu spaghete carora le ofera un gust excelent.

O tigaie cu unt pentru sosul bechamel   Mareste poza
" O tigaie cu unt pentru sosul bechamel "

Ingrediente

25 g unt

25 g faina

300 ml lapte

1 frunza dafin

cateva boabe de piper

1/2 ceapa medie

1 morcov potrivit

1 telina mica

Mod de preparare

  1. Curatati morcovul si telina dupa care le spalati, apoi le puneti in vasul cu lapte, la foc redus impreuna cu ceapa taiata marunt, dafinul si boabele de piper pana ce da in clocot.
  2. Puneti capacul peste oala si il luati de pe foc aproximativ 10 minute pentru aromare, apoi il strecurati si cu acesta faceti sosul.
  3. Topiti untul si adaugati faina mestecand in continuu pana ce se dezlipeste de pe marginea tigaii.
  4. Adaugati pe rand laptele aromat, amestecand cu un tel pentru a elimina cocoloasele, pana ce obtineti un sos omogen.
  5. Acest sos il mai fierbeti cateva minute la foc mic amestecand in continuu si adaugati sare si piper dupa gust.

Menţiuni

Puteti servi acest sos la spaghete sau legume.

Timp de preparare: 20 de minute

Complexitate: mica

Tagged with   Tagged with : unt , lapte , ceapa , morcov , telina


Spune-ti parerea despre reteta

Numele dvs (*)

Subiect (*)

Cod de securitate (*)

Parerea dvs.(*)

Retete de prajituri