Sos de ciuperci
Retete de sosuri » Sos de ciuperci
Daca vreti sa preparati un sos special pentru o cina speciala sau pentru o masa cu familia incercati aceasta reteta de sos cu ciuperci.
Friptura cu sos de ciuperci
Ingrediente
200 g ciuperci
1 ceapa
1 lingura unt
1 lingura faina
1 pahar smantana
sare
piper
Mod de preparare
Spalati ciuperci apoi curatati-le si taiatile in felii subtiri.
Puneti-le intr-o tigaie la inabusit cu jumatate de lingura de unt, timp de un sfert de ora.
Intr-o alta tigaie caliti ceapa cu cealalta jumatate de lingura de unt pana cand aceasta prinde o culoare aurie.
Cand ceapa este calita adaugati o lingura de faina si stingeti cu zeama lasata de ciuperci.
Adaugati ciupercile fierte la ceapa impreuna cu sare dupa gust, paharul de smantana si lasati-le sa fiarba bine pana cand se omogenizeaza.
Sosul se serveste rece.
Menţiuni
Sosul de ciuperci se poate servi peste carne preparata la cuptor sau fiarta.
Timp de preparare: 35 de minute
Complexitate: mica
Etichete: ciuperci , ceapa , unt , smantana
Dacă vrei să prepari ceva nou incearcă o reteta de ....
Pe lângă această rețetă de sos de ciuperci, utlizatorii noștri caută să prepare și urmatoarele bunătăți:
Ultima editare a paginii a fost efectuată la 05 Ianuarie 2023, ora 12:49.