Reteta de aluat fraged - Complete resource for recipes
Retete culinare online
Torturi Prajituri Muraturi Dulciuri Peste Sosuri Ciorbe Supe

Retete : Mere | Prune | Ciuperci | Cartofi | Spanac | Orez | Mancare | Dovlecei | Spaghete | Conopida | Clatite | Mazare | Varza | Chec | Zacusca | Porc | Urzici | Capsuni | Cirese | Branza | Ciocolata

Aluat fraged

Retete Culinare » Retete de panificatie » Aluat fraged


Delimitare retetaDaca v-ati saturat de aluaturile pentru prajituri din comert, incercati sa preparati unul in casa, urmand reteta de mai jos.

Un bot de aluat fraged, asezat pe o planseta, gata pentru a fi transformat in foi.   Mareste poza
" Un bot de aluat fraged, asezat pe o planseta, gata pentru a fi transformat in foi. "

Ingrediente

500 g faina

50 ml ulei

1 galbenus

150 ml apa

250 g margarina

1/2 lingurita sare

Mod de preparare

  1. Puneti intr-un castron 450 g faina impreuna cu uleiul si framantati pana in momentul in care se fac mici cocoloase.
  2. Dupa aceea, adunati aluatul ca o movila in mijlocul careia faceti o adancitura unde turnati apa cu sare si framantati bine inca o data si obtineti un aluat pe care il impartiti in doua si din fiecare parte intindeti cate o foaie.
  3. Foile le ungeti cu un amestec format din margarina amestecata cu restul de faina, pana ajunge la consistenta unei ciulamale mai groase.
  4. Dupa ce le-ati uns, pliati foile in patru si treceti usor cu ruloul deasupra lor pana cand fiecare foaie ajunge de dimensiunea tavii.
  5. In acest monet, foile dumneavoastra sunt gata.

Menţiuni

Folositi acest aluat in special pentru prepararea placintelor.

Timp de preparare: 1 ora

Complexitate: mica

Tagged with   Tagged with : oua , margarina

Fotografia prezentata in reteta de Aluat fraged apartine Emil Tamas.


Spune-ti parerea despre reteta

Numele dvs (*)

Subiect (*)

Cod de securitate (*)

Parerea dvs.(*)

Retete de prajituri