Aluat fraged
Retete Culinare »
Retete de panificatie » Aluat fraged
Daca v-ati saturat de aluaturile pentru prajituri din comert, incercati sa preparati unul in casa, urmand reteta de mai jos.
Mareste poza
" Un bot de aluat fraged, asezat pe o planseta, gata pentru a fi transformat in foi. "
Ingrediente
500 g faina
50 ml ulei
1 galbenus
150 ml apa
250 g margarina
1/2 lingurita sare
Mod de preparare
- Puneti intr-un castron 450 g faina impreuna cu uleiul si framantati pana in momentul in care se fac mici cocoloase.
- Dupa aceea, adunati aluatul ca o movila in mijlocul careia faceti o adancitura unde turnati apa cu sare si framantati bine inca o data si obtineti un aluat pe care il impartiti in doua si din fiecare parte intindeti cate o foaie.
- Foile le ungeti cu un amestec format din margarina amestecata cu restul de faina, pana ajunge la consistenta unei ciulamale mai groase.
- Dupa ce le-ati uns, pliati foile in patru si treceti usor cu ruloul deasupra lor pana cand fiecare foaie ajunge de dimensiunea tavii.
- In acest monet, foile dumneavoastra sunt gata.
Menţiuni
Folositi acest aluat in special pentru prepararea placintelor.
Timp de preparare: 1 ora
Complexitate: mica
Tagged with : oua , margarina
Fotografia prezentata in reteta de Aluat fraged apartine Emil Tamas.
Spune-ti parerea despre reteta
Cele mai noi retete in cartea de bucate online.
Briose cu gem
- Retete de panificatie
Cozonac cu nuca - Retete de panificatie
Aluat de clatite - Retete de panificatie
Aluat de placinta - Retete de panificatie
Taietei de Casa - Retete de panificatie
Vezi toata lista de Retete noi din cartea de bucate.