Bors de fasole
Retete Culinare »
Retete de ciorbe » Bors de fasole
Daca vreti sa preparati un bors sanatos si foarte gustos ,atunci incercati aceasta reteta traditionala romaneasca de bors de fasole.
Mareste poza
" Un castron cu bors cu fasole boabe si paine de casa. "
Ingrediente
3 cepe
3 ardei grasi
2 morcovi
patrunjel verde
250 g fasole boabe
cimbru
leustean
500 ml bors
condimente pentru ciorba
sare
ulei
bulion sau suc de rosii
Mod de preparare
- Puneti fasolea in apa rece cu o zi inainte de a prepara borsul pentru ca aceasta sa se fiarba mai usor si ca borsul sa poata fi preparat in mai putin timp.
- In ziua prepararii, opariti fasolea in cateva clocote apoi schimbati apa si repetati actiunea de trei ori, urmatoarele dati punand-o direct in apa clocotita pentru a nu se intari.
- Taiati zarzavatul dupa preferinte si puneti-l la fiert impreuna cu fasolea, cele doua cepe, o lingura de ulei si sare.
- Dupa jumatate de ora, puneti borsul la fiert impreuna cu cimbru si leustean iar cand acesta a dat in cateva clocote turnati-l peste fasole.
- Ceapa ramasa o caliti in putin ulei cu bulion sau cu suc de rosii iar cand este rumenita o turnati in bors dupa care adaugati si restul condimentelor.
- Mai lasati borsul sa dea in cateva clocote si apoi adaugati patrunjel si leustean tocate fin.
- Inchide focul si lasa oala acoperita cu un capac pana in momentul servirii.
Menţiuni
Borsul de fasole se poate servi cu ceapa verde.
Timp de preparare: 1 ora
Complexitate: medie
Tagged with : ceapa , ardei gras , morcov , fasole boabe , bors
Spune-ti parerea despre reteta
O reteta de ....
Cele mai noi retete in cartea de bucate online.
Ciorba de peste
- Retete de ciorbe
Ciorba de loboda - Retete de ciorbe
Bors de porc - Retete de ciorbe
Ciorba de miel - Retete de ciorbe
Ciorba de perisoare - Retete de ciorbe
Vezi toata lista de Retete noi din cartea de bucate.