Reteta de briose simple - Complete resource for recipes
Retete culinare online
Torturi Prajituri Muraturi Dulciuri Peste Sosuri Ciorbe Supe

Retete : Mere | Prune | Ciuperci | Cartofi | Spanac | Orez | Mancare | Dovlecei | Spaghete | Conopida | Clatite | Mazare | Varza | Chec | Zacusca | Porc | Urzici | Capsuni | Cirese | Branza | Ciocolata

Briose simple

Retete Culinare » Retete de panificatie » Briose simple


Delimitare retetaDaca vreti sa gustati o briosa dar nu va plac foarte mult cele din magazin, atunci incercati aceasta reteta care va va placea cu siguranta.

Mai multe briose proaspete, pudrate cu zahar si asezate pe masa.   Mareste poza
" Mai multe briose proaspete, pudrate cu zahar si asezate pe masa. "

Ingrediente

250 g faina

200 g unt

1 lingura zahar

1 lingurita sare

8 g drojdie

3 oua

1 pahar apa

Mod de preparare

  1. Puneti drojdia intr-un castronel si inmuiati-o in apa calduta, adaugati 75 g faina, bateti bine cu lingura si puneti la crescut.
  2. Intre timp, puneti pe planseta restul de faina, puneti ouale la mijloc si framantati bine pana devine un aluat elastic care se desprinde de pe mana si de pe planseta.
  3. Amestecati aluatul cu untul, zaharul, sarea si cu aluatul cu drojdie, framantati din nou bine si puneti la loc cald sa creasca.
  4. Cand este gata crescut, apasati cu degetele ca sa se lase aluatul si lasati la rece acoperit, de seara pana a doua zi, cand il mai bateti putin, il puneti pe planseta presarata cu faina si faceti briose mici.
  5. Lasati in forme sa creasca, ungeti cu ou si puneti in cuptor sa creasca.

Menţiuni

Puteti glazura briosele cu putina ciocolata de menaj topita sau le puteti servi cu zahar pudra pe deasupra.

Timp de preparare: 2 ore

Complexitate: medie

Tagged with   Tagged with : unt , drojdie , oua

Fotografia prezentata in reteta de Briose simple apartine Sabinche.


Spune-ti parerea despre reteta

Numele dvs (*)

Subiect (*)

Cod de securitate (*)

Parerea dvs.(*)

Retete de prajituri