Reteta de caltabosi de porc - Complete resource for recipes
Retete culinare online
Torturi Prajituri Muraturi Dulciuri Peste Sosuri Ciorbe Supe

Retete : Mere | Prune | Ciuperci | Cartofi | Spanac | Orez | Mancare | Dovlecei | Spaghete | Conopida | Clatite | Mazare | Varza | Chec | Zacusca | Porc | Urzici | Capsuni | Cirese | Branza | Ciocolata

Caltabosi de porc

Retete Culinare » Retete cu carne » Caltabosi de porc


Delimitare retetaUna din cele mai indragite specialitati de Craciun este caltabosul iar noi va prezentam o varianta simpla de preparat a acestei retete.

Un caltabos proaspat umplut, inainte de a fi fiert.   Mareste poza
" Un caltabos proaspat umplut, inainte de a fi fiert. "

Ingrediente

1 kg carne de porc

3 linguri orez

sare

piper macinat

3 cepe

intestinul gros de la porc

piper boabe

1 foaie de dafin

1 lingura untura sau 1 cana cu ulei

Mod de preparare

  1. Curatati carnea de pe os, o treceti prin masina de tocat si o dati deoparte intr-un vas adanc.
  2. Tocati ceapa marunt, o caliti un untura sau ulei si o puneti peste carne, spalati orezul si lasati-l sa stea cateva ore in apa dupa cre il adaugati si pe el in acelasi vas.
  3. Sarati si piperati amestecul dupa gust iar apoi umpleti intestinul gros pregatit dinainte, avand grija ca in timp ce il umpleti sa il presati usor cu mana pentru a nu fi prea tare.
  4. Legati intestinul la ambele capete si il puneti sa fiarba in apa calda, cu cateva boabe de piper si o foaie de dafin.
  5. Fierbeti la foc mic timp de o ora, dupa care il scoateti si il lasati la rece.

Menţiuni

Caltabosii ii serviti dupa ce ii prajiti in prealabil in grasime de porc sau in tava la cuptor, cu putin ulei.

Timp de preparare: 3 ore

Complexitate: mica

Tagged with   Tagged with : porc , orez , ceapa , intestine , untura

Fotografia prezentata in reteta de Caltabosi de porc apartine Pozele lu Ionut.


Spune-ti parerea despre reteta

Numele dvs (*)

Subiect (*)

Cod de securitate (*)

Parerea dvs.(*)

Retete de prajituri