Reteta de chec ciocolata - Complete resource for recipes
Retete culinare online
Torturi Prajituri Muraturi Dulciuri Peste Sosuri Ciorbe Supe

Retete : Mere | Prune | Ciuperci | Cartofi | Spanac | Orez | Mancare | Dovlecei | Spaghete | Conopida | Clatite | Mazare | Varza | Chec | Zacusca | Porc | Urzici | Capsuni | Cirese | Branza | Ciocolata

Chec ciocolata

Retete Culinare » Retete de dulciuri » Chec ciocolata


Delimitare retetaExperimentati mereu noi retete la dumneavoastra in bucatarie, cum ar fi si acest surprinzator si delicios chec ciocolata.

Un delicios chec ciocolata si o felie taiata din acesta.   Mareste poza
" Un delicios chec ciocolata si o felie taiata din acesta. "

Ingrediente

400 g zahar

80 g cacao

150 ml lapte

3 oua

200 g faina

1/2 praf de copt

200 g margarina

stafide

smochine

nuci

visine confiate

rahat

esenta de rom

Mod de preparare

  1. Pregatiti o craticioara in care puneti zaharul impreuna cu laptele si cacaoa si dati pe foc mic, amestecand continuu in ea pana cand se ingroasa compozitia.
  2. Trageti apoi la marginea aragazului, adaugati margarina si amestecati in continuare pana cand aceasta se topeste complet, dupa care dati compozitia la rece.
  3. Dupa ce s-a racit, adaugati pe rand 3 galbenusuri amestecand usor iar cand totul s-a amestecat foarte bine, opriti 10 linguri din compozitie intr-un vas separat.
  4. In compozitia principala adaugati praful de copt impreuna cu faina si cele 3 albusuri batute spuma tare.
  5. Amestecati compozitia usor cu miscari de jos in sus pentru ca spuma de albusuri sa nu se lase iar jumatate din aceasta compozitie o turnati intr-o tava pentru chec tapetata cu hartie de copt.
  6. Taiati fructele, le amestecati si le puneti peste compozitie dupa care turnati si restul de compozitie.
  7. Incalziti dinainte cuptorul, dati focul la mic si introduceti tava pentru aproximativ 40-45 de minute.
  8. Dupa acest timp, incercati blatul cu ajutorul unei scobitori, a unui pai de chibrit sau a unui betisor de frigarui si daca iese curat din blat, inseamna ca acesta este copt suficient.
  9. Scoateti tava din cuptor, scoateti checul din tava , il lasati sa se racoreasca cateva minute dupa care puneti deasupra o glazura care este reprezentata de cele 10 linguri din compozitia cu cacao pe care ati oprit-o ceva mai devreme.

Menţiuni

Alegerea fructelor pe care le puneti in acest chec este doar la alegerea dumneavoastra, in functie de preferinta.

Timp de preparare: 1 ora

Complexitate: mica

Tagged with   Tagged with : cacao , lapte , oua , margarina , stafide , smochine , nuca , visine , rahat

Fotografia prezentata in reteta de Chec ciocolata apartine Adriana Bobu.


Spune-ti parerea despre reteta

Numele dvs (*)

Subiect (*)

Cod de securitate (*)

Parerea dvs.(*)

Retete de prajituri