Reteta de chec cu banane si migdale - Complete resource for recipes
Retete culinare online
Torturi Prajituri Muraturi Dulciuri Peste Sosuri Ciorbe Supe

Retete : Mere | Prune | Ciuperci | Cartofi | Spanac | Orez | Mancare | Dovlecei | Spaghete | Conopida | Clatite | Mazare | Varza | Chec | Zacusca | Porc | Urzici | Capsuni | Cirese | Branza | Ciocolata

Chec cu banane si migdale

Retete Culinare » Retete de dulciuri » Chec cu banane si migdale


Delimitare retetaDaca va place sa gatiti deserturi in care sa folositi si fructe confiate, va recomandam aceasta extraordinara reteta de chec.

Un chec cu banane si multe migdale, asezat pe o planseta de lemn.   Mareste poza
" Un chec cu banane si multe migdale, asezat pe o planseta de lemn. "

Ingrediente

2 banane

2 oua

100 g unt

100 g iaurt

100 g zahar

1 pahar faina

1 praf de copt

100 g nuci sau migdale

1 plic zahar vanilat

fructe confiate

100 g ciocolata amara

Mod de preparare

  1. Incalziti cuptorul inainte de a trece la prepararea retetei la aproximativ 160 de grade.
  2. Scoateti tava pentru chec, o ungeti cu margarina si o tapetati cu faina sau, daca aveti prin bucatarie, o tapetati cu hartie de copt ca este mult mai practica si nici nu riscati sa faceti mizerie in bucatarie.
  3. Sfaramati bananele bine cu o furculita sau cu un blender de mana si le puneti intr-un castron.
  4. Peste banane adaugati ouale batute bine, untul, iaurtul si zaharul si amestecati bine toate ingredientele pana se omogenizeaza.
  5. Pregatiti faina, turnati deasupra acesteia plicul de praf de copt si le amestecati iar apoi puneti si aceste doua ingrediente in compozitia obtinuta anterior.
  6. Macinati jumatate din cantitatea de miez de nuca sau de migdale si le adaugati si pe acestea in compozitie iar la sfarsit mai puneti 75 g de ciocolata, sfaramata in bucatele.
  7. Turnati amestecul in tava pregatita, presarati deasupra restul de nuci sau de migdale, fructele confiate pe care in prealabil le taiati bucati mici iar la sfarsit puneti si restul de 25 g de ciocolata.
  8. Dati checul la cuptor la foc mic pentru 45 de minute din care sub nicio forma, in primele 30 de minute, nu deschideti usa.
  9. In momentul in care constatati ca desertul are o culoare aramie, trageti putin la marginea cuptorului si il incercati cu o scobitoare.
  10. Daca scobitoarea o scoateti curata din chec, inseamna ca este gata si puteti opri focul si sa scoateti tava de tot din cuptor.
  11. Lasati checul sa se raceasca in interiorul tavii iar cand s-a racit il pueti scoate si il si puteti servi.

Menţiuni

Serviti o felie de chec alaturi de un pahar cu lapte sau de o cana cu ceai fierbinte.

Timp de preparare: 1 ora 15 minute

Complexitate: medie

Tagged with   Tagged with : banane , oua , unt , iaurt , nuca , migdale , ciocolata

Fotografia prezentata in reteta de Chec cu banane si migdale apartine Bucataras.


Spune-ti parerea despre reteta

Numele dvs (*)

Subiect (*)

Cod de securitate (*)

Parerea dvs.(*)

Retete de prajituri