Reteta de chiftele in sos cu cartofi fierti - Complete resource for recipes
Retete culinare online
Torturi Prajituri Muraturi Dulciuri Peste Sosuri Ciorbe Supe

Retete : Mere | Prune | Ciuperci | Cartofi | Spanac | Orez | Mancare | Dovlecei | Spaghete | Conopida | Clatite | Mazare | Varza | Chec | Zacusca | Porc | Urzici | Capsuni | Cirese | Branza | Ciocolata

Chiftele in sos cu cartofi fierti

Retete Culinare » Retete cu carne » Chiftele in sos cu cartofi fierti


Delimitare retetaO mancare buna nu o preparati neaparat cu dificultate sau intr-un timp indelungat iar drept dovada sunt aceste delicioase chiftelute in sos cu cartofi.

Cateva chiftele in sos, alaturi de garnitura de cartofi fierti, asezate pe o farfurie si decorate cu patrunjel tocat marunt.   Mareste poza
" Cateva chiftele in sos, alaturi de garnitura de cartofi fierti, asezate pe o farfurie si decorate cu patrunjel tocat marunt. "

Ingrediente

2 cepe

2 rosii

3 linguri bulion

3 polonice supa de pui

3 linguri ulei

1/2 kg carne de pui

patrunjel

1 ou

1 carnat afumat

condimente

3 felii paine

1 cana lapte

ulei

faina

1/2 kg cartofi

sare

piper

Mod de preparare

  1. Curatati carnea de pui de piele si os daca are, curatati si carnatul de pielita si le dati prin masina de tocat sau le puneti in robotul de bucatarie.
  2. Feliile de paine le puneti la inmuiat in lapte iar apoi le adugati peste carnea tocata.
  3. Tocati marunt patrunjelul, bateti oul si puneti totul peste amestecul de carne si paine.
  4. Adaugati condimente pentru carne, in combinatia care va place mai mult si omogenizati toate ingredientele cat se poate de bine.
  5. Curatati cartofii si ii puneti intregi la fiert in apa cu putina sare timp de aproximativ 20 de minute, la foc mediu.
  6. Curatati si tocati marunt cele doua cepe si le puneti la calit cu putin ulei, la foc foarte mic.
  7. Dupa ce ati calit bine ceapa si aceasta a capatat o culoare frumoasa aurie, adaugati rosile curatate de pielita si taiate cuburi.
  8. Adaugati totodata si bulionul impreuna cu supa de pui sau cu apa daca nu aveti supa si potriviti la gust cu sare, piper sau condimente pentru sos.
  9. Lasati sa fiarba la foc mic cat timp faceti chiftelele.
  10. Umeziti mainile in putina apa rece si incepeti sa modelati chiftelutele, in forma si dimensiunea pe care o doriti.
  11. Prajiti chiftelutele in ulei incins, la foc mic pe ambele parti si apoi le scoateti si le puneti pe o farfurie.
  12. Dupa ce ati terminat de prajit toate chiftelele, le puneti in sosul care se afla in continuare pe foc si lasati sa fiarba cateva minute impreuna pentru ca sosul sa isi gustul si aroma de la chiftele.
  13. Intre timp, cartofii trebuie sa fie si ei gata iar mancarea dumneavoastra poate fi servita.

Menţiuni

Serviti o portie din aceasta reteta cat timp cartofii sunt inca calzi deoarece atunci sunt cei mai buni.

Timp de preparare: 1 ora

Complexitate: medie

Tagged with   Tagged with : ceapa , rosii , pui , oua , carnati , paine , lapte , cartofi

Fotografia prezentata in reteta de Chiftele in sos cu cartofi fierti apartine Roxana Miti.


Spune-ti parerea despre reteta

Numele dvs (*)

Subiect (*)

Cod de securitate (*)

Parerea dvs.(*)

O reteta de ....

Musaca de cartofi
Musaca de cartofi
Musaca de cartofi
Cartofi noi la cuptor
Cartofi noi la cuptor
Cartofi noi la cuptor
Pui sote cu cartofi
Pui sote cu cartofi
Pui sote cu cartofi
Macaroane cu cartofi
Macaroane cu cartofi
Macaroane cu cartofi
Retete de prajituri