Reteta de ciorba de burta delicioasa - Complete resource for recipes
Retete culinare online
Torturi Prajituri Muraturi Dulciuri Peste Sosuri Ciorbe Supe

Retete : Mere | Prune | Ciuperci | Cartofi | Spanac | Orez | Mancare | Dovlecei | Spaghete | Conopida | Clatite | Mazare | Varza | Chec | Zacusca | Porc | Urzici | Capsuni | Cirese | Branza | Ciocolata

Ciorba de burta delicioasa

Retete Culinare » Retete de ciorbe » Ciorba de Burta » Ciorba de burta delicioasa


Delimitare retetaCiorba de burta este o reteta foarte indragita de romani si prezinta avantajul de a fi usor de preparat.

O farfurie cu ciorba de burta delicioasa.   Mareste poza
" O farfurie cu ciorba de burta delicioasa. "

Ingrediente

1 kg burta

500 g oase de vitel cu carne

1 radacina de telina

2 morcovi

3 cepe

10 ml otet

8 galbenusuri

800 g smantana

sare

1 capatana usturoi

Mod de preparare

  1. Spalati bine, in mai multe ape oasele de vitel si burta.
  2. Pregatiti o oala cu 3 l de apa clocotita in care adaugati cantitatea de burta si de oase.
  3. Dupa ce a dat primul clocot, indepartati spuma si apoi inlocuiti apa, avand grija sa fie din nou tot apa fierbinte astfel incat sa nu exista riscul de a se intari carnea.
  4. Lasati totul sa fiarba la foc mediu si indepartati din nou eventuala spuma care se mai poate forma.
  5. Dupa ce burta si bucatile de oase au fiert, scoteti-le si lasati-le sa se racoreasca iar apoi taiati totul in bucatele sau fasii dupa cum va place mai mult.
  6. In timpul in care pregatiti carnea fiarta, adaugati in oala de ciorba legumele intregi pe care le lasati sa fiarba bine iar ulterior le indepartati si lasati in oala doar zeama limpede.
  7. Puneti din nou in oala carnea si adaugati jumatate din cantitatea de usturoi dat prin razatoarea mica si otetul pentru a da gustul acrisor al ciorbei.
  8. Preparati un amestec din cele 8 galbenusuri cu smantana si subtiati cu putina zeama fierbinte de ciorba iar apoi rasturnati in oala.
  9. Condimentati cu sare si piper si inchideti focul.
  10. Daca doriti sa dati putina culoare la ciorba puteti da un morcov mic prin razatoare pe care il adaugati in ciorba cu 10 minute inainte de final.

Menţiuni

Din cantitatea de usturoi ramasa, preparati un mujdei simplu sau cu putina smantana pe care il aduceti la masa in momentul servirii ciorbei.

Timp de preparare: 5 ore

Complexitate: medie

Tagged with   Tagged with : burta , oase , telina , morcov , ceapa , otet , oua , smantana , usturoi

Fotografia prezentata in reteta de Ciorba de burta delicioasa apartine Ili Florin.


Spune-ti parerea despre reteta

Numele dvs (*)

Subiect (*)

Cod de securitate (*)

Parerea dvs.(*)

O reteta de ....

Ciorba de porc
Ciorba de porc
Ciorba de porc
Ciorba de fasole
Ciorba de fasole
Ciorba de fasole
Ciorba de post cu stevie
Ciorba de post cu stevie
Ciorba de post cu stevie
Ciorba de vacuta
Ciorba de vacuta
Ciorba de vacuta
Ciorba de legume II
Ciorba de legume II
Ciorba de legume II
Ciorba radauteana
Ciorba radauteana
Ciorba radauteana
Ciorba de legume
Ciorba de legume
Ciorba de legume
Ciorba de pui
Ciorba de pui
Ciorba de pui
Retete de prajituri