Ciorba de fasole
Retete Culinare »
Retete de ciorbe » Ciorba de fasole
Ciorba de fasole este o reteta traditionala romaneasca si este deosebita prin gust dar si prin multitudinea de vitamine pe care o contine.
Ingrediente
1 1/2 kg fasole boabe
2 cepe
2 morcovi
1/2 telina
3 rosii
2 linguri bulion
3 linguri ulei
1l bors
3 tulpini telina
1 supa de vita la plic
1 legatura leustean
1 legatura patrunjel
sare
piper
Mod de preparare
- Alegeti fasolea boabe de impuritati, spalati-o cu atentie si lasati-o in apa rece circa 12 ore.
- Curatati, spalati bine si taiati marunt morcovii, ceapa, radacina si tulpina de telina.
- Patrunjelul si leusteanul verde le spalati si le taiati marunt.
- Spalati rosiile, curatati-le de coaja si apoi taiati-le fin.
- Fierbeti fasolea iar dupa 15 minute de clocotit indepartati apa si inlocuiti-o cu alta apa fiarta, repetandu-se acest lucru de 3 ori.
- Intre timp, caliti ceapa in ulei cu telina si morcovii si adaugati peste ele rosiile.
- Cand fasolea este pe jumatate fiarta adaugati calitura, praful de supa de vita si sare si piper,dupa gust.
- Adaugati si borsul dupa ce a fost fiert separat si strecurat.
- La urma se adauga patrunjel si leustean verde (o legatura) si se mai fierbe 3 minute.
- Dupa preferinta,puteti adauga odata cu praful de supa ,doua linguri de bulion de rosii.
- Ciorba se serveste fierbinte.
Menţiuni
Puteti servi ciorba, dupa gust, cu ceapa verde sau rosie.
Timp: 1 ora 40 de minute
Complexitate: medie
Tagged with : fasole boabe , ceapa , morcov , telina , rosii , bors
Spune-ti parerea despre reteta
O reteta de ....
Cele mai noi retete in cartea de bucate online.
Ciorba de porc
- Retete de ciorbe
Ciorba de burta economica - Retete de ciorbe
Ciorba de urzici - Retete de ciorbe
Ciorba de legume - Retete de ciorbe
Ciorba de cartofi - Retete de ciorbe
Vezi toata lista de Retete noi din cartea de bucate.