Reteta de ciorba de salata - Complete resource for recipes
Retete culinare online
Torturi Prajituri Muraturi Dulciuri Peste Sosuri Ciorbe Supe

Retete : Mere | Prune | Ciuperci | Cartofi | Spanac | Orez | Mancare | Dovlecei | Spaghete | Conopida | Clatite | Mazare | Varza | Chec | Zacusca | Porc | Urzici | Capsuni | Cirese | Branza | Ciocolata

Ciorba de salata

Retete Culinare » Retete de ciorbe » Ciorba de salata


Delimitare retetaBeneficiati de proprietatile nutritive ale salatei preparand o reteta cum ar fi ciorba de salata de care veti fi pe deplin multumiti.

O portie de ciorba de salata care asteapta sa fie savurata.   Mareste poza
" O portie de ciorba de salata care asteapta sa fie savurata. "

Ingrediente

3 salate

1 ceapa

1 lingura faina

5-6 catei de usturoi

500 ml smantana

zeama de la 1 lamaie

5 oua

marar verde

sare

piper

ulei

Mod de preparare

  1. Desfaceti salata foaie cu foaie, o spalati bine sub un jet de apa, o curatati si apoi o tocati dar nu foarte marunt.
  2. Puneti putin ulei intr-o oala pentru ciorba si caliti ceapa tocata marunt timp de cateva minute punand alaturi si o lingura cu faina.
  3. Amesteacati continuu sa nu se prinda si apoi turnati in oala apa.
  4. Dupa 2-3 minute adaugati salata tocata si usturoiul zdrobit cu ajutorul unui cutit cu lama lata si potriviti la gust de sare.
  5. Lasati totul sa fiarba la foc potrivit iar cand constatati ca salata este fiarta, adaugati zeama de lamaie, amestecati si lasati sa mai dea cateva clocote.
  6. Cele 5 oua le spargeti intr-un vas adanc si le bateti bine impreuna cu putina sare, cum face si pentru omleta.
  7. Turnati apoi ouale in oala cu ciorba, putin cate putin, in centrul oale, amestecand continuu pentru a evita ca ouale sa se branzeasca iar ciorba sa capete un aspect neplacut.
  8. Intr-un alt vas puneti smantana pe care o dizolvati apoi cu zeama de ciorba pana o infierbantati bine si o adaugati apoi in oala mare amestecand continuu ca si in cazul oualor.
  9. Tocati marunt mararul verde, il puneti in oala si la sfarsit potriviti gustul cu sare si piper, lasati sa mai dea 2-3 clocote si apoi stingeti focul.

Menţiuni

Pastrati putina smantana pe care sa o serviti alaturi de portiile de ciorba atunci cand le duceti la masa.

Timp de preparare: 1 ora

Complexitate: mica

Tagged with   Tagged with : salata verde , ceapa , usturoi , smantana , lamaie , oua

Fotografia prezentata in reteta de Ciorba de salata apartine Miuta.


Spune-ti parerea despre reteta

Numele dvs (*)

Subiect (*)

Cod de securitate (*)

Parerea dvs.(*)

O reteta de ....

Ciorba de perisoare
Ciorba de perisoare
Ciorba de perisoare
Ciorba de urzici
Ciorba de urzici
Ciorba de urzici
Ciorba de miel
Ciorba de miel
Ciorba de miel
Ciorba de burta
Ciorba de burta
Ciorba de burta
Ciorba taraneasca de pui
Ciorba taraneasca de pui
Ciorba taraneasca de pui
Ciorba de burta cu legume
Ciorba de burta cu legume
Ciorba de burta cu legume
Ciorba de burta traditionala
Ciorba de burta traditionala
Ciorba de burta traditionala
Ciorba de fasole cu carnati
Ciorba de fasole cu carnati
Ciorba de fasole cu carnati
Retete de prajituri