Reteta de consome de vita - Complete resource for recipes
Retete culinare online
Torturi Prajituri Muraturi Dulciuri Peste Sosuri Ciorbe Supe

Retete : Mere | Prune | Ciuperci | Cartofi | Spanac | Orez | Mancare | Dovlecei | Spaghete | Conopida | Clatite | Mazare | Varza | Chec | Zacusca | Porc | Urzici | Capsuni | Cirese | Branza | Ciocolata

Consome de vita

Retete Culinare » Retete de supe » Consome de vita


Delimitare retetaDaca va doriti sa preparati o reteta mai speciala de supa cu carne, nimic nu este mai potrivit decat acest delicios consome de vita.

O farfurie cu putin consome de vita, asezata pe o masa.   Mareste poza
" O farfurie cu putin consome de vita, asezata pe o masa. "

Ingrediente

1 kg carne vita

2 cepe

1 morcov

2-3 catei de usturoi

1 patrunjel

1 pastarnac

1 telina mica

2 rosii

2 ardei grasi

sare

piper

patrunjel

cascaval

Mod de preparare

  1. Pentru prepararea acestei supe, sunt recomandate: rasolul cu maduva , rasolul alb , pieptul si coada.
  2. Fierbeti oasele cu 1 1/2 ora inainte de a pune la fiert si carnea.
  3. Fierbeti carnea la foc mai tare la inceput, pana adunati spuma, apoi la foc domol.
  4. Dupa ce ati adunat spuma, puneti o cana de apa rece si lasati sa se aduna o noua spuma pe care o indepartati la randul ei.
  5. Lasati apoi supa sa fiarba incet, la foc mic, descoperita, pentru a iesi cat mai limpede.
  6. Dupa o ora sau doua, adaugati si zarzavatul intreg si mai lasati sa fiarba impreuna inca 2 ore.
  7. Legumele le curatati cu putin timp inainte de a le adauga la fiert, ca sa nu isi piarda deloc din cantitatea de vitamina C pe care o contin.
  8. Pentru a da supei o culoare frumoasa si un gust cat mai bun, radeti morcovul pe razatoarea mare si il inabusiti in grasime inainte de a-l pune la fiert iar una din cepe o tocati si apoi o adaugati in oala.
  9. Cand supa a terminat sa fiarba, udati un tifon in apa rece, il puneti in doua deasupra unei oale mai mari si strecurati prin el supa fiarta, cat mai incet, pentru ca grasimea sa ramana pe tifon.

Menţiuni

Aceasta supa se serveste cu cascaval ras sau branza rasa dar se poate pune in sticlute pentru a o folosi zlele urmatoare la prepararea anumitor sosuri.

Timp de preparare: 4 ore

Complexitate: medie

Tagged with   Tagged with : vita , ceapa , morcov , usturoi , telina , rosii , ardei gras , cascaval

Fotografia prezentata in reteta de Consome de vita apartine Schnitzle.


Spune-ti parerea despre reteta

Numele dvs (*)

Subiect (*)

Cod de securitate (*)

Parerea dvs.(*)

Retete de prajituri