Reteta de cornulete cu nuca - Complete resource for recipes
Retete culinare online
Torturi Prajituri Muraturi Dulciuri Peste Sosuri Ciorbe Supe

Retete : Mere | Prune | Ciuperci | Cartofi | Spanac | Orez | Mancare | Dovlecei | Spaghete | Conopida | Clatite | Mazare | Varza | Chec | Zacusca | Porc | Urzici | Capsuni | Cirese | Branza | Ciocolata

Cornulete cu nuca

Retete Culinare » Retete de dulciuri » Cornulete cu nuca


Delimitare retetaEste bine sa aveti mereu ceva dulce cu care sa ii bucurati pe cei mici iar cornuletele cu nuca sunt o solutie foarta buna in acest scop.

O farfurie plina cu cornulete proaspete cu nuca, pudrate cu zahar farin.   Mareste poza
" O farfurie plina cu cornulete proaspete cu nuca, pudrate cu zahar farin. "

Ingrediente

150 g unt

200 g faina

70 g zahar

100 g nuca

coaja rasa de la 1 lamaie

1 plic zahar vanilat

50 g zahar pudra

Mod de preparare

  1. Untul, pe care in prealabil l-ati tinut 2 ore la temperatura camerei, il frecatu cu 70 g de zahar pana obtineti o spuma moale in care zaharul s-a dizolvat complet.
  2. Adaugati apoi coaja rasa de lamaie si faina (tinuta deasemeanea cu doua ore inainte la temperatura camerei) si framantati un aluat amenea celor pentru placinta sau pentru gogosi.
  3. Dati aluatul la rece timp de ora, incelit in folie de plastic pentru alimente.
  4. In timp ce aluatul sta la rece, dumneavoastra pregatiti nucile.
  5. Spargeti nucile, alegeti miezul , il curatati de mizerii sufland peste el si puneti apoi miezul intreg in tava de araz si il dati la prajit pana in momentul in care se rumeneste iar coaja de pe el cade la atingere.
  6. Scoateti nucile din tava, suflati din nou peste ele pentrua indeparta coaja care a cazut si le dati putin deoparte sa se racoreasca.
  7. Pregatiti o planseta mai mare, o tapetati cu faina, scoateti aluatul de la rece, ii dati folia deoparte si il asezati pe planseta.
  8. Intindeti cu ajutorul sucitorului o foaie rotunda de cativa milimetri grosime.
  9. Cu ajutorul unui cutit de bucatarie sau a unui cutit rotita special pentru fursecuri, taiati foaia in fasii, pornind din centru spre extremitati, asemeni unor felii de pizza.
  10. Luati cate o bucata sau doua din miezul de nuca, in functie de marimea fiecareia si le asezati pe fasiile de aluat, la capatul extrem, mai lat.
  11. Rulati aluatul de la capatul unde ati asezat nuca, spre mijloc, pentru a forma cornuletele.
  12. Tapetati o tava de aragaz cu hartie de copt si asezati in ea cornulete formata la o distanta de cativa mimiletri intre ele.
  13. Dati tava in cuptorul preincalzit timp de aproximativ 15-20 de minute.
  14. Dupa ce s-au copt, scoateti tava, luati cornulete calde si le asezati pe un platou incins, le lasati 2 minute sa se racoreasca iar apoi le presarati cu zahar pudra, simplu, vanilat sau cu aroma de rom, in functie de preferinta.

Menţiuni

Nu presarati cornulete cat sunt prea fierbinti deoarece zaharul se va topi.

Timp de preparare: 1 ora 40 de minute

Complexitate: medie

Tagged with   Tagged with : unt , nuca , lamaie

Fotografia prezentata in reteta de Cornulete cu nuca apartine Rasfaturi Culinare.


Spune-ti parerea despre reteta

Numele dvs (*)

Subiect (*)

Cod de securitate (*)

Parerea dvs.(*)

O reteta de ....

Cornulete cu untura
Cornulete cu untura
Cornulete cu untura
Cornulete cu rahat
Cornulete cu rahat
Cornulete cu rahat
Cornulete cu gem
Cornulete cu gem
Cornulete cu gem
Cornulete de post
Cornulete de post
Cornulete de post
Retete de prajituri