Reteta de cozonac moldovenesc - Complete resource for recipes
Retete culinare online
Torturi Prajituri Muraturi Dulciuri Peste Sosuri Ciorbe Supe

Retete : Mere | Prune | Ciuperci | Cartofi | Spanac | Orez | Mancare | Dovlecei | Spaghete | Conopida | Clatite | Mazare | Varza | Chec | Zacusca | Porc | Urzici | Capsuni | Cirese | Branza | Ciocolata

Cozonac moldovenesc

Retete Culinare » Retete de panificatie » Cozonac moldovenesc


Delimitare retetaDaca v-ati saturat de cozonacii din comert, incercati sa preparti unul la dumneavoastra acasa, folosindu-va de reteta de mai jos.

Trei felii de cozonac moldovesc proaspat, asezate pe un platou.   Mareste poza
" Trei felii de cozonac moldovesc proaspat, asezate pe un platou. "

Ingrediente

500 g faina

175 ml lapte

200 g zahar

7 galbenusuri

60 g smantana

100 g unt

50 g untura de porc

1 lingura rom

2 lingurite esenta de vanilie

coaja rasa de la 1/2 lamaie sau portocala

1/2 lingurita sare

1 ou batut

cateva nuci

1 albus de ou

40 g drojdie

50 g stafide

Mod de preparare

  1. Faceti o maia cu drojdia, doua linguri faina si putin lapte, pe o lasati la cald, acoperita, sa creasca.
  2. Fierbeti restul de lapte si opariti jumatate din faina ramasa.
  3. Frecati spuma galbenusurile cu zaharul, romul si esenta de vanilie, apoi amestecati cu maiaua, care trebuie sa isi dubleze volumul, cu faina si coaja de lamaie.
  4. Framantati si cand incepe sa se desfaca de pe mana si aluatul sa aiba basicute, adaugati smantana si untul amestecat cu untura, putin cate putin, cate o lingurita.
  5. Framantati in continuare pana se incorporeaza toata grasimea.
  6. Adaugati stafidele si lasati sa creasca la cald, acoperit, pana isi dubleaza volumul.
  7. Puneti apoi aluatul pe planseta presarata cu faina, il umpleti cu miez de nuca amestecat cu zahar si un albus de ou, dupa care il rulati, ii dati forma unui cozonac si il asezati in forme inalte tapetate cu unt si faina.
  8. Decorati cu miez de nuca, ungeti cu un ou batut si dati la cuptor sa se coaca la foc potrivit.

Menţiuni

Cand este gata, presarati cozonacii cu putin zahar pudra.

Timp de preparare: 4 ore

Complexitate: mare

Tagged with   Tagged with : lapte , oua , smantana , unt , rom , lamaie , portocale , nuca , drojdie , stafide

Fotografia prezentata in reteta de Cozonac moldovenesc apartine Margrittt.


Spune-ti parerea despre reteta

Numele dvs (*)

Subiect (*)

Cod de securitate (*)

Parerea dvs.(*)

Retete de prajituri