Reteta de crema de ciocolata - Complete resource for recipes
Retete culinare online
Torturi Prajituri Muraturi Dulciuri Peste Sosuri Ciorbe Supe

Retete : Mere | Prune | Ciuperci | Cartofi | Spanac | Orez | Mancare | Dovlecei | Spaghete | Conopida | Clatite | Mazare | Varza | Chec | Zacusca | Porc | Urzici | Capsuni | Cirese | Branza | Ciocolata

Crema de ciocolata

Retete Culinare » Retete de dulciuri » Crema de ciocolata


Delimitare retetaDaca doriti sa preparati propria dumneavoastra crema pentru prajituri, va sugeram sa incercati si crema de ciocolata de mai jos care este delicioasa.

Un bol cu crema de ciocolata, asezat pe o farfurie.   Mareste poza
" Un bol cu crema de ciocolata, asezat pe o farfurie. "

Ingrediente

100 ml lapte

120 g zahar

vanilie

4 galbenusuri

200 g unt

100 g ciocolata rasa

Mod de preparare

  1. Puneti intr-o cratita sa fiarba timp de 3-4 minute laptele cu zaharul si adugati in siropul clocotit, dupa gust, vanilie sau putina coaja de lamaie si ciocolata rasa.
  2. Acoperiti si lasati sa stea in acest fel timp de aproximativ un sfert de ora.
  3. Frecati intr-un castron galbenusurile si adaugati siropul turnat incet, puneti pe foc moale si amestecati mereu in timpul fierberii cu o lingura de lemn, avand grija sa nu se faca cocoloase.
  4. Framntati putin untul pana acesta se inmoaie, cu o lingura de lemn noua, pentru a evita ca la final crema sa prinda mirosul de pe lingura.
  5. Impartiti in bucati mai mici pe care le amestecati cu crema pe jumatate calda si frecati continuu pana devine spumoasa.

Menţiuni

Crema de ciocolata trebuie folosita imediat dupa ce a fost preparata deoarece dupa ce se raceste, se intinde foarte greu.

Timp de preparare: 30 de minute

Complexitate: mica

Tagged with   Tagged with : lapte , oua , unt , ciocolata

Fotografia prezentata in reteta de Crema de ciocolata apartine Jcdoll.


Spune-ti parerea despre reteta

Numele dvs (*)

Subiect (*)

Cod de securitate (*)

Parerea dvs.(*)

Retete de prajituri