Reteta de cremsnit - Complete resource for recipes
Retete culinare online
Torturi Prajituri Muraturi Dulciuri Peste Sosuri Ciorbe Supe

Retete : Mere | Prune | Ciuperci | Cartofi | Spanac | Orez | Mancare | Dovlecei | Spaghete | Conopida | Clatite | Mazare | Varza | Chec | Zacusca | Porc | Urzici | Capsuni | Cirese | Branza | Ciocolata

Cremsnit

Retete Culinare » Retete de dulciuri » Cremsnit


Delimitare retetaDaca aveti de sarbatorit un moment special in famile, puteti sa preparati aceasta reteta de cremsnit, care va accentua nuanta festiva a momentului.

O portie de cremsnit delicios, asezata pe o farfurie.   Mareste poza
" O portie de cremsnit delicios, asezata pe o farfurie. "

Ingrediente

Pentru aluat:

250 g margarina

250 ml smantana

Pentru crema:

1 l lapte dulce

vanilie

8 oua

350 g zahar

150 g faina

Mod de preparare

  1. Cerneti faina intr-un castron adanc, puneti un praf de sare, faceti o adancitura in faina si adaugati smantana.
  2. Jumatate din cantitatea de margarina o inmuiati pe foc si o adaugati peste faina, puneti un praf de sare si framantati un aluat tare pe care il lasati la rece timp de o ora.
  3. Scoateti aluatul si il framantati cu restul de margarina, il impaturiti si il mai lasati la rece o ora, dupa care il taiati in patru parti egale, din care intindeti foi groase de 1 cm pe care le coaceti pe fundul unei tavi presarate cu faina.
  4. Cat timp se coc foile, aluatul care ramane il puneti la rece, altfel grasimea de degradeaza iar aluatul nu mai este bun.
  5. Foile coapte le pastrati pe un platou pana cand pregatiti crema.
  6. Dati laptele intr-un clocot, trageti cratita de pe foc si adaugati vanilia.
  7. Spalati si spargeti 5 oua intr-un vas adanc si le bateti impreuna cu alte trei galbenusuri pana cand devin o crema spumoasa.
  8. Adaugati zaharul, continuati opetatiunea, apoi turnati faina in ploaie.
  9. Puneti un praf de sare, omogenizati si adaugati laptele cald, amestecand incet ca sa nu se taie ouale dupa care puneti cratita pe foc, amestecand incet, ca sa nu se prinda de fundul vasului.
  10. Cand arata ca o smantana groasa, lasati crema deoparte ca sa se raceasca si o folositi numai rece, dupa ce ati adaugat cele trei albusuri ramase, batute spuma tare.
  11. Puneti crema in strat gros intre doua foi, lasati pe platouri separate si taiati abia a doua zi cand foile se inmoaie usor si nu se sfarama.

Menţiuni

Serviti cremsnitul taiat in patrate mari, pudrate cu zahar farin.

Timp de preparare: 3 ore

Complexitate: mare

Tagged with   Tagged with : margarina , smantana , lapte , vanilie , oua

Fotografia prezentata in reteta de Cremsnit apartine Lela L.


Spune-ti parerea despre reteta

Numele dvs (*)

Subiect (*)

Cod de securitate (*)

Parerea dvs.(*)

Retete de prajituri