De ce ți-e poftă astăzi ?

Dulceata de caise

 

Retete de conserve » Dulceata de caise

Copiii sunt innebuniti dupa dulciuri iar in zilele friguroase de iarna le poti oferi aceasta delicioasa dulceata de caise care ii va inmiresma cu aromele verii.

 

Cateva borcane cu dulceata de caise.

Ingrediente

 

1 kg caise

1 kg zahar

2 pahare apa

2 linguri zeama de lamaie

 

Mod de preparare

 

Fructele trebuie alese cu grija pentru a fi nici prea crude dar nici prea coapte sau moi.

Lasati-le apoi un min in apa oparita si indepartati-le coaja si samburii.

Preparati apoi un sirop din zahar apa si lamaie care sa fie consistent.

Cand siropul este legat, adaugati caisele si lasati-le la fiert impreuna pana cand compozitia este legata bine.

Indepartati spuma si lasati dulceata la racit apoi puneti-o in borcane si apoi in camara la loc umbrit.

 

Menţiuni

Dulceata de caise se serveste unsa pe felii de paine cu margarina.

Timp de preparare: 2 ore

Complexitate: medie

 

Etichete: caise , lamaie

Fotografia prezentata in reteta de Dulceata de caise apartine Museumpiece.

Dacă vrei să prepari ceva nou incearcă o reteta de ....

 

Pe lângă această rețetă de dulceata de caise, utlizatorii noștri caută să prepare și urmatoarele bunătăți:

Invata sa gatesti dupa retete culinare traditonale romanesti din diverse zone ale tarii sau descopera noutati din bucataria internationala si afla cum poti prepara si tu adevarate delicii, specialitati culinare de pe glob.

Ultima editare a paginii a fost efectuată la 05 Ianuarie 2023, ora 12:48.