Reteta de dulceata de pere - Complete resource for recipes
Retete culinare online
Torturi Prajituri Muraturi Dulciuri Peste Sosuri Ciorbe Supe

Retete : Mere | Prune | Ciuperci | Cartofi | Spanac | Orez | Mancare | Dovlecei | Spaghete | Conopida | Clatite | Mazare | Varza | Chec | Zacusca | Porc | Urzici | Capsuni | Cirese | Branza | Ciocolata

Dulceata de pere

Retete Culinare » Retete de conserve » Dulceata de pere


Delimitare retetaDulceata de pere este un preparat culinar aromat care poate fi consumat atat simplu cat si in clatite sau prajituri.

Ingrediente

2 kg pere

1 kg zahar

3 batoane scortisoara

1 lamaie

2 lingurite scortisoara

200 ml apa

Mod de preparare

  1. Indepartati coaja perelor si cotorul si taiati-le in bucati dupa cum doriti dumneavoastra sau in felii.
  2. Puneti-le intr-un vas unde ati pus si zeama de la o lamaie, zaharul, batoanele de scortisoara si apa.
  3. Lasati dulceata la foc mediu si amestecati periodic pentru a nu se lipi.
  4. In aproximativ 45 de minute dulceata dumneavoastra va fi legata.
  5. Cand dulceata este gata, puneti scortisoara pudra si amestecati incet.
  6. Cand este gata, puneti dulceata de pere in borcane si apoi in camara la loc racoros si umbrit.

Menţiuni

Daca doriti,in loc de zahar puteti pune un kg de zahar pudra care va oferi dulcetii un gust usor vanilat.

Timp de preparare: 2 ore

Complexitate: mica

Tagged with   Tagged with : pere


Spune-ti parerea despre reteta

Numele dvs (*)

Subiect (*)

Cod de securitate (*)

Parerea dvs.(*)

O reteta de ....

Dulceata de gutui
Dulceata de gutui
Dulceata de gutui
Papanasi cu smantana si dulceata
Papanasi cu smantana si dulceata
Papanasi cu smantana si dulceata
Dulceata de caise
Dulceata de caise
Dulceata de caise
Dulceata de trandafiri
Dulceata de trandafiri
Dulceata de trandafiri
Retete de prajituri