Reteta de foi de placinta - Complete resource for recipes
Retete culinare online
Torturi Prajituri Muraturi Dulciuri Peste Sosuri Ciorbe Supe

Retete : Mere | Prune | Ciuperci | Cartofi | Spanac | Orez | Mancare | Dovlecei | Spaghete | Conopida | Clatite | Mazare | Varza | Chec | Zacusca | Porc | Urzici | Capsuni | Cirese | Branza | Ciocolata

Foi de placinta

Retete Culinare » Retete de panificatie » Foi de placinta


Delimitare retetaPuteti incerca aceasta reteta pentru a va prepara propriile dumneavoastra voi de placinta.

Aluatul din care se vor prepara foile de placinta.   Mareste poza
" Aluatul din care se vor prepara foile de placinta. "

Ingrediente

500 g faina

2 lingurite otet

1 lingurita ulei

1/2 lingurita sare

apa rece

200 g unt

Mod de preparare

  1. Asezati faina pe planseta, faceti o adnacitura la mijloc si in ea puneti otetul, uleiul , sarea si apa rece, atat cat sa devina un aluat potrivit de tare.
  2. Framantati bine, bateti de planseta pana face basicute mici si se dezlipeste usor de pe planseta.
  3. Acoperiti apoi cu o cratita calda si lasati sa stea o ora deoparte la dospit.
  4. Intindeti pe masa o fata de masa si presarati cu faina.
  5. Intindeti aluatul pe planseta, cat mai subtire, si rulati usor pe sucitor iar apoi il asezati pe fata de masa.
  6. Intindeti in continuare de jur imprejur cu mana pana se subtiaza.
  7. Taiati si indepartati marginea care ramane mai groasa si lasati foaie sa se zvante.
  8. Pentru placinte, aluatul se taie in foi de marimea tavii in care se vor coace.

Menţiuni

Puteti folosi aceste foi si pentru strudele sau chiar pentru diverse prajituri.

Timp de preparare: 1 ora 40 de minute

Complexitate: medie

Tagged with   Tagged with : otet , unt

Fotografia prezentata in reteta de Foi de placinta apartine Emil Tamas.


Spune-ti parerea despre reteta

Numele dvs (*)

Subiect (*)

Cod de securitate (*)

Parerea dvs.(*)

Retete de prajituri