Friptura de porc
Retete de fripturi » Friptura de porc
Friptura de porc se prepara atat la noi in tara cat si in strainatate, insa aceasta reteta este speciala pentru persoanele care vor sa prepare o friptura de porc traditionala.
O portie de friptura de porc.
Ingrediente
700 g ceafa de porc
2 cepe
1/2 kg rosii
750 ml vin alb
500 ml supa de carne
ulei
1 lingura mustar
1 foaie de dafin
1 lingurita zahar
sare
piper
Mod de preparare
Frecati ceafa de porc cu sare si piper si rumeniti-o pe toate partile intr-o tigaie cu ulei incins.
Adaugati rosii si ceapa taiate sferturi si lasati-le la inabusit dupa ce ati adaugat si foaia de dafin.
Stingeti continutul cu vin alb si lasati-l la foc mediu timp de aproximativ o ora si jumatate, acoperind tigaia cu un capac.
Adaugati periodic cate putin din supa de carne si dupa ce carnea este gata scoateti-o din tigaie si puneti in sosul ramas sare si piper dupa gust alaturi de o lingurita de zahar.
Friptura se serveste fierbinte cu sos. Puteti adauga o garnitura de cartofi la cuptor .
Menţiuni
In cazul in care nu aveti la dispozitie supa de carne, puteti folosi fara nici o grija apa.
Timp de preparare: 1 ora
Complexitate: medie
Etichete: ceafa de porc, ceapa , rosii , vin
Dacă vrei să prepari ceva nou incearcă o reteta de ....
Pe lângă această rețetă de friptura de porc, utlizatorii noștri caută să prepare și urmatoarele bunătăți:
Ultima editare a paginii a fost efectuată la 05 Ianuarie 2023, ora 12:48.