Reteta de friptura de porc la cuptor - Complete resource for recipes
Retete culinare online
Torturi Prajituri Muraturi Dulciuri Peste Sosuri Ciorbe Supe

Retete : Mere | Prune | Ciuperci | Cartofi | Spanac | Orez | Mancare | Dovlecei | Spaghete | Conopida | Clatite | Mazare | Varza | Chec | Zacusca | Porc | Urzici | Capsuni | Cirese | Branza | Ciocolata

Friptura de porc la cuptor

Retete Culinare » Retete de fripturi » Friptura de porc la cuptor


Delimitare retetaDca vreti sa va rasfatati familia cu o mancare speciala, incercati friptura de porc la tava care va fi un adevarat succes gastronomic.

O farfurie cu friptura de porc la cuptor, garnitura de piure de cartofi si mazare.   Mareste poza
" O farfurie cu friptura de porc la cuptor, garnitura de piure de cartofi si mazare. "

Ingrediente

2 kg pulpa de porc

1 cana smantana

1 lingurita faina

sare

1/2 l vin alb

1/2 l otet

2 cepe

1 morcov

1 patrunjel

3 catei usturoi

1 frunza dafin

1 frunza telina

10 boabe piper

Mod de preparare

  1. Puneti mai intai la fiert, pentru a pregati o marinata, vinul si otetul, ceapa si morcovul taiate felii, usturoiul, un fir de patrunjel, o frunza de dafin, una de telina, putina sare si cateva boabe de piper.
  2. Asezati carnea intr-un vas de lut, turnati deasupra marinata racorita si tineti o zi, intorcand de cateva ori carnea de pe o parte pe alta.
  3. Cu 2 1/2 ore inainte de masa, scoateti carnea din marinata, o scurgeti bine si o puneti intr-o tava la cuptor, fara nimic altceva si o lasati sa se rumeaneasca bine pe ambele parti.
  4. Dupa o jumatate de ora, turnati marinata deasupra cu tot ce se afla in ea si lasati sa fiarba inabusit inca o ora si jumatate, avand grija sa udati din cand in cand carnea cu zeama din tava.
  5. Daca scade prea mult mai adaugati putina apa in tava cu friptura.
  6. Cand friptura este gata, o scoateti si o tineti la cald iar sosul din cratita il scurgeti de grasime si il lasati sa dea cateva clocote cu 2 linguri de apa si un varf de cutit de piper.
  7. Separat, amestecati o cana de smantana cu un varf de lingurita de faina, adaugati sosul trecut prin sita si lasati pe foc mic sa mai dea un clocot.
  8. Taiati friptura, asezati-o pe farfurie, turnati deasupra cateva linguri de sos iar restul il puneti in sosiere pentru ca fiecare persoana care degusta aceasta friptura la masa sa isi poata adauga sos dupa preferinta si dupa gust.

Menţiuni

Friptura de porc la tava o puteti servi cu piure de cartofi, cu cartofi prajiti sau cu mazare.

Timp de preparare: 3 ore plus 24 ore

Complexitate: mare

Tagged with   Tagged with : porc , smantana , vin , otet , ceapa , morcov , usturoi

Fotografia prezentata in reteta de Friptura de porc la cuptor apartine Dtg.


Spune-ti parerea despre reteta

Numele dvs (*)

Subiect (*)

Cod de securitate (*)

Parerea dvs.(*)

O reteta de ....

Friptura de iepure
Friptura de iepure
Friptura de iepure
Friptura de miel la cuptor
Friptura de miel la cuptor
Friptura de miel la cuptor
Friptura de pui cu bere
Friptura de pui cu bere
Friptura de pui cu bere
Friptura de oaie
Friptura de oaie
Friptura de oaie
Retete de prajituri