Reteta de gem de cirese - Complete resource for recipes
Retete culinare online
Torturi Prajituri Muraturi Dulciuri Peste Sosuri Ciorbe Supe

Retete : Mere | Prune | Ciuperci | Cartofi | Spanac | Orez | Mancare | Dovlecei | Spaghete | Conopida | Clatite | Mazare | Varza | Chec | Zacusca | Porc | Urzici | Capsuni | Cirese | Branza | Ciocolata

Gem de cirese

Retete Culinare » Retete de conserve » Gem de cirese


Delimitare retetaGemul de cirese este perfect pentru iarna fiind dulce acrisor si redand gustul si aromele verii intr-o perioada atat de rece.

Un borcan cu gem de cirese.   Mareste poza
" Un borcan cu gem de cirese. "

Ingrediente

3 kg cirese

3 kg zahar

zeama de la o lamaie

Mod de preparare

  1. Spalati bine ciresele si lasati-le in apa jumatate de ora dupa care le scoateti samburii si coditele si le lasati inca jumatate de ora intr-un castron.
  2. Puneti apoi zaharul in castron si lasati ciresele sa se inmoaie timp de o ora si sa lase sucul propriu.
  3. Puneti compozitia intr-o oala la foc mic si amestecati din cand in cand pentru a evita sa se lipeasca de pund.
  4. Daca este nevoie adaugati doua pahare de apa pentru a obtine o compozitie mai putin densa.
  5. Adaugati apoi zeama de la o lamaie si lasati oala la foc mic pana cand compozitia este bine fiarta.
  6. Lasati gemul sa se raceasca si in final turnati-l in borcane.

Menţiuni

Gemul de cirese se lasa in camara la loc racoros si umbrit pentru toata perioada depozitarii.

Timp de preparare: 3 ore

Complexitate: medie

Tagged with   Tagged with : cirese , lamaie


Spune-ti parerea despre reteta

Numele dvs (*)

Subiect (*)

Cod de securitate (*)

Parerea dvs.(*)

O reteta de ....

Gem de piersici
Gem de piersici
Gem de piersici
Gem de caise
Gem de caise
Gem de caise
Cornulete cu gem
Cornulete cu gem
Cornulete cu gem
Gem de mere
Gem de mere
Gem de mere
Retete de prajituri