Reteta de gem de piersici - Complete resource for recipes
Retete culinare online
Torturi Prajituri Muraturi Dulciuri Peste Sosuri Ciorbe Supe

Retete : Mere | Prune | Ciuperci | Cartofi | Spanac | Orez | Mancare | Dovlecei | Spaghete | Conopida | Clatite | Mazare | Varza | Chec | Zacusca | Porc | Urzici | Capsuni | Cirese | Branza | Ciocolata

Gem de piersici

Retete Culinare » Retete de conserve » Gem de piersici


Delimitare retetaDaca vreti sa preparati un deliciu pentru familie care sa reziste pe intreaga perioada a anului, incercati aceasta reteta savuroasa de gem de piersici.

O farfurie si un borcan cu gem de piersici.   Mareste poza
" O farfurie si un borcan cu gem de piersici. "

Ingrediente

1 kg piersici

800 g zahar

zeama de la 1/2 de lamaie

Mod de preparare

  1. Spalati bine piersicile pana cand acestea nu mai au puf deloc si lasatile apoi la scurs timp de jumatate de ora.
  2. Opariti-le apoi intr-o oala timp de un minut apoi scoateti-le si curatati-le coaja si samburii.
  3. Puneti piersicile si zaharul intr-o oala si lasati-le la foc mic pana cand se topeste zaharul iar piersicile incep sa se sfarame.
  4. Adaugati-le apoi zeama de lamaie amestecand incet din cand in cand fara a exagera insa astfel incat in compozitie sa ramana si bucatele micute de piersica.
  5. Dupa aproximativ 30 de minute acesta va fi gata iar dupa ce s-a inchegat, se pune in borcane si apoi in camara.

Menţiuni

Pentru ca gemul de piersici sa se mentina intr-o stare cat mai buna atunci trebuie sa il depozitati intr-un loc racoros si ferit de lumina.

Timp de preparare: 3 ore

Complexitate: medie

Tagged with   Tagged with : piersici , lamaie


Spune-ti parerea despre reteta

Numele dvs (*)

Subiect (*)

Cod de securitate (*)

Parerea dvs.(*)

O reteta de ....

Clatite cu gem
Clatite cu gem
Clatite cu gem
Gem de afine
Gem de afine
Gem de afine
Fursecuri cu gem
Fursecuri cu gem
Fursecuri cu gem
Gem de gutui
Gem de gutui
Gem de gutui
Retete de prajituri