Ghebe la otet
Retete Culinare »
Retete de muraturi » Ghebe la otet
Daca doresti sa prepari o reteta de muraturi inedita pentru zilele reci si lungi de iarna, atunci incearca aceasta reteta delicioasa de ghebe la otet.
Ingrediente
5 kg ghebe
500 ml apa
500 ml otet
30 g sare
foi de dafin
piper
Mod de preparare
- Curatati ghebele de frunze sau pamant si aveti grija ca acestea sa ramana fara impuritati.
- Dupa ce le-ati curatat, taiati-le piciorusele deoarece acestea sunt fibroase si trebuie aruncate.
- Spalati cu atentie ciupercile in cateva ape reci si apoi fierbeti-le un sfert de ora in apa cu sare.
- Dupa ce ghebele sunt fierte, scoateti-le intr-un castron curat si aruncati apa in care au fiert.
- Intr-un vas incapator puneti otet si apa la fiert si adaugati sare si condimente dupa bunul plac.
- Dupa ce apa cu otet a dat in cateva clocote adaugati ghebele si amestecati-le impreuna cateva minute la foc mic.
- Dupa trei minute puneti ghebele cu tot cu saramura in borcane si apoi se leaga cu celofan.
- Puneti borcanele in camara la loc racoros si ferit de soare.
Menţiuni
Aceeasi reteta poate fi urmata si conservarea altor tipuri de ciuperci.
Timp de preparare: 2 ore
Complexitate: mica
Tagged with : ghebe , otet
Spune-ti parerea despre reteta
Cele mai noi retete in cartea de bucate online.
Gogosari simpli in otet
- Retete de muraturi
Gogosari umpluti cu conopida in otet - Retete de muraturi
Castraveti in saramura - Retete de muraturi
Gogosari in suc propriu si otet - Retete de muraturi
Gogosari in otet cu mustar - Retete de muraturi
Vezi toata lista de Retete noi din cartea de bucate.