Reteta de ghebe la otet - Complete resource for recipes
Retete culinare online
Torturi Prajituri Muraturi Dulciuri Peste Sosuri Ciorbe Supe

Retete : Mere | Prune | Ciuperci | Cartofi | Spanac | Orez | Mancare | Dovlecei | Spaghete | Conopida | Clatite | Mazare | Varza | Chec | Zacusca | Porc | Urzici | Capsuni | Cirese | Branza | Ciocolata

Ghebe la otet

Retete Culinare » Retete de muraturi » Ghebe la otet


Delimitare retetaDaca doresti sa prepari o reteta de muraturi inedita pentru zilele reci si lungi de iarna, atunci incearca aceasta reteta delicioasa de ghebe la otet.

Un castron cu ghebe la otet.   Mareste poza
" Un castron cu ghebe la otet. "

Ingrediente

5 kg ghebe

500 ml apa

500 ml otet

30 g sare

foi de dafin

piper

Mod de preparare

  1. Curatati ghebele de frunze sau pamant si aveti grija ca acestea sa ramana fara impuritati.
  2. Dupa ce le-ati curatat, taiati-le piciorusele deoarece acestea sunt fibroase si trebuie aruncate.
  3. Spalati cu atentie ciupercile in cateva ape reci si apoi fierbeti-le un sfert de ora in apa cu sare.
  4. Dupa ce ghebele sunt fierte, scoateti-le intr-un castron curat si aruncati apa in care au fiert.
  5. Intr-un vas incapator puneti otet si apa la fiert si adaugati sare si condimente dupa bunul plac.
  6. Dupa ce apa cu otet a dat in cateva clocote adaugati ghebele si amestecati-le impreuna cateva minute la foc mic.
  7. Dupa trei minute puneti ghebele cu tot cu saramura in borcane si apoi se leaga cu celofan.
  8. Puneti borcanele in camara la loc racoros si ferit de soare.

Menţiuni

Aceeasi reteta poate fi urmata si conservarea altor tipuri de ciuperci.

Timp de preparare: 2 ore

Complexitate: mica

Tagged with   Tagged with : ghebe , otet


Spune-ti parerea despre reteta

Numele dvs (*)

Subiect (*)

Cod de securitate (*)

Parerea dvs.(*)

Retete de prajituri