Reteta de gogonele in saramura - Complete resource for recipes
Retete culinare online
Torturi Prajituri Muraturi Dulciuri Peste Sosuri Ciorbe Supe

Retete : Mere | Prune | Ciuperci | Cartofi | Spanac | Orez | Mancare | Dovlecei | Spaghete | Conopida | Clatite | Mazare | Varza | Chec | Zacusca | Porc | Urzici | Capsuni | Cirese | Branza | Ciocolata

Gogonele in saramura

Retete Culinare » Retete de muraturi » Gogonele in saramura


Delimitare retetaGogonelele murate se numara printre cele mai apreciate muraturi si nici nu ne imaginam o iarna fara a le avea in debara.

Un castron cu cateva gogonele   Mareste poza
" Un castron cu cateva gogonele "

Ingrediente

10 kg gogonele

5 kg apa

125 g sare

usturoi

morcovi

telina

3 bucati hrean

Mod de preparare

  1. Spalati bine cantitatea de gogonele si le asezati in borcane mari impreuna cu feliile de morcov, frunzele si radacinile de telina.
  2. Deasupra acestora, aproape de gura borcanului, adaugati usturoiul si hreanul taiat.
  3. Cand aranjarea este gata, fierbeti apa cu sare si o turnati in borcane pana ce gogonelele sunt in intregime in apa.
  4. Lasati borcanele cu saramura descoperite pana a doua zi dupa care le sigilati si le puneti la loc racoros.

Menţiuni

Este indicat sa puneti gogonelele mai tirziu, in septembrie, pentru a nu se acri.

Timp de preparare: 2 ore

Complexitate: mica

Tagged with   Tagged with : gogonele , usturoi , morcov , telina , hrean


Spune-ti parerea despre reteta

Numele dvs (*)

Subiect (*)

Cod de securitate (*)

Parerea dvs.(*)

Retete de prajituri