Reteta de gogosari cu vinete in otet - Complete resource for recipes
Retete culinare online
Torturi Prajituri Muraturi Dulciuri Peste Sosuri Ciorbe Supe

Retete : Mere | Prune | Ciuperci | Cartofi | Spanac | Orez | Mancare | Dovlecei | Spaghete | Conopida | Clatite | Mazare | Varza | Chec | Zacusca | Porc | Urzici | Capsuni | Cirese | Branza | Ciocolata

Gogosari cu vinete in otet

Retete Culinare » Retete de muraturi » Gogosari cu vinete in otet


Delimitare retetaGogosarii cu vinete in otet sunt foarte usor de preparat si gustosi fiind perfecti pentru zilele reci de iarna .

Gogosari si vinete perfecte pentru a fi puse la otet.   Mareste poza
" Gogosari si vinete perfecte pentru a fi puse la otet. "

Ingrediente

5 kg gogosari

3 kg vinete

1 l otet

1 kg zahar

3 linguri sare

500 ml ulei

foi de dafin

piper

usturoi

Mod de preparare

  1. Taiati gogosarii in 4 sau 6 daca sunt mari, iar vinetele le cojiti si le taiati rondele de aproximativ 1 cm grosime.
  2. Puneti la fiert toate ingredientele pentru marinata : otetul, zaharul, sarea si uleiul, iar cand incep sa fiarba, opariti gogosarii, apoi vinetele mai putin, astfel incat sa nu se rupa.
  3. Asezati vinetele si gogosarii in borcane pe straturi si printre ele puneti feliute de usturoi, boabe de piper si foi dafin.
  4. Deasupra puneti un strat de marar, apoi inchideti bine borcanele si le fierbeti la bain marine 30 minute, apoi le lasati la racit invelite intr-o patura.

Menţiuni

Se pot servi cu paine proaspata in zilele de post sau ca salata de muraturi.

Timp de preparare: 2 ore

Complexitate: mica

Tagged with   Tagged with : gogosari , vinete , usturoi , otet

Fotografia prezentata in reteta de Gogosari cu vinete in otet apartine Julie70.


Spune-ti parerea despre reteta

Numele dvs (*)

Subiect (*)

Cod de securitate (*)

Parerea dvs.(*)

Retete de prajituri