Reteta de gogosari in bulion - Complete resource for recipes
Retete culinare online
Torturi Prajituri Muraturi Dulciuri Peste Sosuri Ciorbe Supe

Retete : Mere | Prune | Ciuperci | Cartofi | Spanac | Orez | Mancare | Dovlecei | Spaghete | Conopida | Clatite | Mazare | Varza | Chec | Zacusca | Porc | Urzici | Capsuni | Cirese | Branza | Ciocolata

Gogosari in bulion

Retete Culinare » Retete de muraturi » Gogosari in bulion


Delimitare retetaGogosarii in bulion nu trebuie sa lipseasca din camara niciunei gospodine iar noi va prezentam o reteta speciala de preparare a acestora.

Patru borcane cu gogosari in bulion, gata preparate.   Mareste poza
" Patru borcane cu gogosari in bulion, gata preparate. "

Ingrediente

5 kg gogosari

800 g pasta de rosii

500 g zahar

500 ml otet de 9 grade

500 ml ulei

5 linguri sare

piper

dafin

Mod de preparare

  1. In prima etapa a prepararii acestei retete pregatiti gogosarii.
  2. Luati fiecare gogosar, il taiati in doua, ii scoateti cotorul si semintele, indepartati apoi toate striatiile de culoare deschisa care se gasesc interior si il dati deoparte intr-un vas mai mare.
  3. Dupa ce ati terminat de curatat toti gogosarii, ii spalati in 2-3 ape pentru a-i curata bine de toata mizeria.
  4. Lasati-i sa se scurga putin de apa de la spalat iar apoi ii luati si ii taiati felii potrivite.
  5. Puneti pe fac, intr-o oala mai mare, pasta de rosii impreuna cu zaharul, uleiul, otetul, sarea, cateva frunze de dafin si cateva boabe de piper.
  6. Lasati oala la foc mediu spre mic, pana da intr-un clocot, amestecand din cand in cand in acest timp, pentru a se dizolva zaharul si pentru a nu se prinde continutul de fundul vasului.
  7. Cand amestecul da in clocot, adaugati feliutele de gogosari in oala si lasati sa mai fiarba pana mai da inca unul sau doua clocote.
  8. Trageti apoi oala deoparte de pe foc, scoateti gogosarii si puneti-i intr-un vas mai mare si lasati sa se racoreasca, atat gogosarii cat si sosul.
  9. In acest timp pregatiti borcanele care trebuie sa fie sterilizate anterior.
  10. Impartiti gogosarii in mod egal in borcane, turnati deasupra bulionul racit, inchideti ermetic borcanele si dati-le apoi in camara unde vor sta pe parcursul sezonului rece.

Menţiuni

Pastrati gogosarii in bulion in borcane de diferite dimensiuni, in functie de cat stiti ca obisnuiti sa consumati la o masa.

Timp de preparare: 2 ore

Complexitate: medie

Tagged with   Tagged with : gogosari , otet

Fotografia prezentata in reteta de Gogosari in bulion apartine Serb Steluta.


Spune-ti parerea despre reteta

Numele dvs (*)

Subiect (*)

Cod de securitate (*)

Parerea dvs.(*)

Retete de prajituri