Gogosi
Retete Culinare »
Retete de dulciuri » Gogosi
Daca va doriti un desert gustos si usor de preparat la dumneavoastra in bucatarie, atunci incercati aceasta reteta de gogosi care va va cuceri.
Mareste poza
" O farfurie plina cu gogosi proaspat prajite si pudrate cu zahar. "
Ingrediente
1/2 kg faina
drojdie
coaja de lamaie
10 oua
250 g zahar tos
3 linguri unt
3 linguri rom
300 ml lapte fierbinte
1 cana ulei
sare
Mod de preparare
- Faina cernuta o opariti cu lapte clocotit, amestecand repede cu o lingura de lemn ca sa nu se faca cocoloase.
- Lasati la racit timp de 10 minute, apoi framantati cu 10 galbenusuri si 5 albusuri batute spuma, cu zaharul dizolvat in putin lapte cald, trei linguri de unt cald si trei linguri de rom.
- La acest moment in procesul de preparare, aluatul este moale dar nu curge.
- In aluat adaugati drojdia frecata cu 1 lingura de zahar si o jumatate lingurita de sare.
- Framantati 1/2 de ora, apoi lasati la dospit, la cald.
- Impartiti aluatul in patru parti egale, intindeti din fiecare cate o foaie subtire, puneti pe jumatate din fiecare foaie de aluat umplutura de dulceata de visine sau marmelada de caise, acoperiti cu cealalta jumatate de foaie de aluat, taiati cu gura paharului gogosi pe care le lasati pe o planseta presarata cu faina sa mai strea cateva minute.
- Prajiti gogosile in ulei fierbinte pe ambele parti, pana cand se rumenesc frumos.
- Serviti gogosile calde, presarate cu zahar farin.
Menţiuni
Fiecare gogoasa trebuie sa aiba la mijloc umplutura de dulceata sau de marmelada.
Timp de preparare: 1 ora 40 de minute
Complexitate: medie
Tagged with : drojdie , lamaie , oua , unt , rom , lapte
Fotografia prezentata in reteta de Gogosi apartine Debreczeniemoke.
Spune-ti parerea despre reteta
Cele mai noi retete in cartea de bucate online.
Papanasi cu branza
- Retete de dulciuri
Papanasi cu smantana si dulceata - Retete de dulciuri
Guguluf cu portocale - Retete de dulciuri
Inghetata de casa - Retete de dulciuri
Gogosi pufoase - Retete de dulciuri
Vezi toata lista de Retete noi din cartea de bucate.