Reteta de guguluf cu portocale - Complete resource for recipes
Retete culinare online
Torturi Prajituri Muraturi Dulciuri Peste Sosuri Ciorbe Supe

Retete : Mere | Prune | Ciuperci | Cartofi | Spanac | Orez | Mancare | Dovlecei | Spaghete | Conopida | Clatite | Mazare | Varza | Chec | Zacusca | Porc | Urzici | Capsuni | Cirese | Branza | Ciocolata

Guguluf cu portocale

Retete Culinare » Retete de dulciuri » Guguluf cu portocale


Delimitare retetaDaca va este pofta de un desert proaspat si aromat, incercati un guguluf cu portocale preparat conform retetei de mai jos.

Un guguluf cu portocale proaspat preparat si bun de te lingi pe degete.   Mareste poza
" Un guguluf cu portocale proaspat preparat si bun de te lingi pe degete. "

Ingrediente

400 g faina

200 g zahar

100 g unt topit

zeama de la 5 portocale

coaja de la 2 portocale

3 oua

1 praf de sare

putina vanilie

zahar pudra

Mod de preparare

  1. Luati un castron in care preparati blaturile pentru prajituri si in el spargeti cele 3 oua pe care le bateti bine impreuna cu zaharul si sarea.
  2. Topiti untul si il adaugati peste spuma de oua iar apoi adaugati si vanilia impreuna cu 3/4 din cantitatea de zeama de portocala si toata coaja de portocala.
  3. Amestecati totul foarte bine iar la sfarsit adaugati si faina pe care o incorporati in amestec pana obtineti o compozitie foarte omogena.
  4. Pregatiti o forma speciala pe care o ungeti cu margarina si o tapetati cu faina sau o tapetati direct cu hartie de copt.
  5. Turnati compozitia in aceasta forma pe care o dati apoi la cuptorul incalzit in prealabil la temperatura optima pentru prajituri, adica 180 de grade.
  6. Lasati prajitura sa stea linistita in cuptor in primele 30 de minute dupa care o puteti incerca sa vedeti daca este gata.
  7. Cand observati ca blatul este copt, inchideti focul la cuptor, trageti putin forma la marginea cuptorului si turnati deasupra zeama ramasa de la portocalele proaspat stoarse.
  8. Dati tava inapoi in cuptorul cald, dar cu focul stins si lasati sa mai stea asa inca 10 minute.
  9. Dupa aceste 10 minute, scoateti guguluful din cuptor, il lasati sa se racoreasca cateva minute in forma dupa care il scoateti, il asezati pe un platou pentru servit si il presarati cu zahar pudra.

Menţiuni

Serviti o portie de guguluf alaturi de un pahar cu suc proaspat stors de portocala.

Timp de preparare: 1 ora

Complexitate: medie

Tagged with   Tagged with : unt , portocale , oua , vanilie

Fotografia prezentata in reteta de Guguluf cu portocale apartine Lilik.


Spune-ti parerea despre reteta

Numele dvs (*)

Subiect (*)

Cod de securitate (*)

Parerea dvs.(*)

Retete de prajituri