Gulas de porc
Retete cu carne » Gulas de porc
Daca doriti sa preparati o mancare traditionala dar care sa va incante familia la cina atunci incercati aceasta reteta delicioasa de gulas de porc.
Un bol cu gulas de porc .
Ingrediente
500 g porc
4 cepe
500 g untura
3 rosii
1 lingurita boia
1 catel de usturoi
1 kg cartofi
2 morcovi
1 legatura patrunjel
chimen
100 g smantana
1 l apa
sare dupa gust
Mod de preparare
Alegeti carnea de porc cea mai macra si dupa ce ati taiat-o in bucatele puneti untura la incins intr-un vas mare.
Puneti carnea si dupa aceasta este rumenita scoateti-o si lasati-o intr-un vas cu capac.
In tigaia cu untura puneti ceapa taiata marunt si dupa ce aceasta s-a calit adaugati usturoiul,morcovii rasi, rosiile felii si dupa cateva minute adaugati si bucatile de carne.
Adaugati boia, piper, sare, zahar si chimen dupa gust si apoi turnati apa pana cand toata mancarea este acoperita.
Lasati cratita la foc mic sa clocoteasca molcom si cand carnea este aproape fiarta turnati o cana cu apa calda si cartofii taiati in bucati medii.
Cand si cartofii sunt fierti si mancarea este aproape gata adaugati smantana si patrunjel verde si luati cratita de pe foc.
Lasati cratita acoperita cu un capac pana in momentul servirii.
Menţiuni
Gulasul de porc are un timp de preparare de aproximativ o ora si jumatate si se poate servi cu paine de casa sau cu mamaliguta calda.
Timp de preparare: 1 ora 30 de minute
Complexitate: medie
Etichete: porc , ceapa , untura , rosii , usturoi , cartofi , morcov , smantana
Dacă vrei să prepari ceva nou incearcă o reteta de ....
Pe lângă această rețetă de gulas de porc, utlizatorii noștri caută să prepare și urmatoarele bunătăți:
Ultima editare a paginii a fost efectuată la 05 Ianuarie 2023, ora 12:48.