Reteta de mucenici fierti - Complete resource for recipes
Retete culinare online
Torturi Prajituri Muraturi Dulciuri Peste Sosuri Ciorbe Supe

Retete : Mere | Prune | Ciuperci | Cartofi | Spanac | Orez | Mancare | Dovlecei | Spaghete | Conopida | Clatite | Mazare | Varza | Chec | Zacusca | Porc | Urzici | Capsuni | Cirese | Branza | Ciocolata

Mucenici fierti

Retete Culinare » Retete de panificatie » Mucenici fierti


Delimitare retetaExista putine moduri de a prepara mucenicii iar acesta este printre cele mai bune deoarece mucenicii fierti sunt usor de preparat dar si deliciosi.

Bolul in care au fost preparati mucenici fierti.   Mareste poza
" Bolul in care au fost preparati mucenici fierti. "

Ingrediente

1/2 kg faina

7 linguri zahar tos

250 g nuci macinate

sare

1 pachet zahar vanilat

1 lingurita scortisoara fina

coaja de lamaie rasa fin

Mod de preparare

  1. Puneti faina intr-un vas, adaugati sare si cate un pic de apa pana cand aluatul devine ca cel folosit pentru taitei.
  2. Lasati aluatul la dospit circa jumatate de ora si apoi formati suluri subtiri din care modelati mucenici mici si lasati-i la uscat pana credeti ca sunt destul de tari, de preferat o zi.
  3. Presarati peste ei putina faina.
  4. Dupa ce credeti ca au stat suficient, puneti la fiert o oala cu 2-3 litri de apa cu un praf de sare si zahar dupa gust.
  5. Dupa ce apa a dat in clocot si apa este limpede, zaharul fiind topit, presarati un pic de coaja de lamaie si puneti mucenicii la fiert circa 10-15 minute.

Menţiuni

Dupa fierbere, la aceasta reteta puteti adauga zahar vanilat, nuci macinate si scortisoara dupa gust.

Timp de preparare: 1 ora 50 minute

Complexitate: medie

Tagged with   Tagged with : nuca , scortisoara , lamaie


Spune-ti parerea despre reteta

Numele dvs (*)

Subiect (*)

Cod de securitate (*)

Parerea dvs.(*)

Retete de prajituri