Reteta de nuci umplute - Complete resource for recipes
Retete culinare online
Torturi Prajituri Muraturi Dulciuri Peste Sosuri Ciorbe Supe

Retete : Mere | Prune | Ciuperci | Cartofi | Spanac | Orez | Mancare | Dovlecei | Spaghete | Conopida | Clatite | Mazare | Varza | Chec | Zacusca | Porc | Urzici | Capsuni | Cirese | Branza | Ciocolata

Nuci umplute

Retete Culinare » Retete de dulciuri » Nuci umplute


Delimitare retetaDaca va este dor de copilarie, incercati aceasta reteta de nuci umplute pe care toate mamele le prepara copiilor lor macar o data in viata.

O farfurie cu nuci umplute, delicioase si care te invita sa le incerci.   Mareste poza
" O farfurie cu nuci umplute, delicioase si care te invita sa le incerci. "

Ingrediente

Pentru cojile de nuci:

2 pachete unt

1 ou

200 g zahar pudra

150 g nuci macinate

2 pliculete zahar vanilat

500 g faina

3 linguri cacao

coaja rasa de portocala

1 praf de sare Pentru crema:

1 plic budinca de cacao

2 linguri faina

1/2 pachet margarina

3 linguri zahar

2 plicuri zahar vanilat

resturile de blat de la cojile de nuci

250 g ciocolata de menaj

Mod de preparare

  1. In cadrul acestei retete preparati prima data compozitia pentru cojile de nuci iar apoi crema pe care o folositi pentru a le umple.
  2. Frecati spuma untul cu zaharul pudra si zaharul vanilat, adaugati si nuca macinata, oul, coaja de portocala, esenta de rom si sarea si omogenizati totul foarte bine.
  3. Amestecati faina impreuna cu cacaoa si adaugati-le la amestecul anterior.
  4. Din toate acestea framantati un aluat potrivit de tare din care luati cu mana bucatele si le faceti bilute de marimea unei boabe de cireasa, bilute pe care mai apoi le puneti in formele speciale de nuci.
  5. Prma runda de coji va poate da de lucru, de aceea ungeti forma cu ulei si o lasati sa se incnga bine inainte de a aseza aluatuil in ea pentru a obtine niste coji bune.
  6. Inainte de fiecare runda de coji, ungeti forma cu ulei.
  7. Dupa ce ati terminat de preparat cojile, treceti la facut crema.
  8. Pregatiti budinca conform instructiunilor de pe plic iar daca considerati ca nu este suficient de groasa, mai puteti adauga putina faina amestecata cu zahar vanilat si dizolvata in lapte, in timp ce fiebeti budinca.
  9. Dupa ce luati budinca de pe foc, cat timp este inca calda, adaugati margarina si amestecati bine pana se topeste toata.
  10. Adaugati apoi si ciocolata de menaj si la fel amestecati pana se topeste si dati crema la rece.
  11. La sfarsit, adaugati in crema resturile de blat de la coji si puteti sa va apucati sa umpleti nucile.

Menţiuni

Din aceste cantitati ar trebui sa obtineti aproximativ 90 de nuci.

Timp de preparare: 3 ore

Complexitate: medie

Tagged with   Tagged with : unt , oua , nuca , cacao , portocale , margarina , ciocolata

Fotografia prezentata in reteta de Nuci umplute apartine Ramo Cata.


Spune-ti parerea despre reteta

Numele dvs (*)

Subiect (*)

Cod de securitate (*)

Parerea dvs.(*)

Retete de prajituri