Reteta de prajitura cu foi de napolitane - Complete resource for recipes
Retete culinare online
Torturi Prajituri Muraturi Dulciuri Peste Sosuri Ciorbe Supe

Retete : Mere | Prune | Ciuperci | Cartofi | Spanac | Orez | Mancare | Dovlecei | Spaghete | Conopida | Clatite | Mazare | Varza | Chec | Zacusca | Porc | Urzici | Capsuni | Cirese | Branza | Ciocolata

Prajitura cu foi de napolitane

Retete Culinare » Retete de prajituri » Prajitura cu foi de napolitane


Delimitare retetaEste simplu sa preparati mereu ceva nou ca si desert daca aveti la dispozitie retete cum ar fi si delicioasa prajitura cu foi de napolitane.

O delicioasa prajitura cu foi de napolitane alaturi de cateva bucati taiate din ea.   Mareste poza
" O delicioasa prajitura cu foi de napolitane alaturi de cateva bucati taiate din ea. "

Ingrediente

1 pachet foi de napolitane

350 g biscuit simpli

250 g unt

100 g visinata

30 g esenta de rom

200 ml lapte

200 g nuci macinate

300 g zahar

100 g cacao

1 plic glazura de ciocolata

Mod de preparare

  1. Puneti biscuitii in robotul de bucatarie si ii macinati bine iar daca nu aveti robot, puteti sa ii puneti intr-o foaie de hartie si sa treceti peste ei de cateva ori cu un borcan sau cu sucitorul.
  2. Intr-o craticioara puneti laptele, cacaoa si zaharul, le amestecati iar apoi puneti craticioara pe foc mic pe ragaz si le amestecati continuu pana in momentul in care constatati ca s-a topit tot zaharul.
  3. Dati apoi cratita la marginea aragazului si adaugati esenta de rom, visinata si untul
  4. Amestecati din nou foarte bine pana se topeste untul in intregime.
  5. Biscuitii macinati ii amestecati cu nuca si apoi ii adaugati in siropul fierbinte preparat anterior.
  6. Lasati sa se racoreasca putin, dar nu sa se raceasca, iar cu aceasta compozitie ungeti foile de napolitana.
  7. Asezati pe o planseta prima foaie de napolitana pe care o ungeti cu crema, adaugati apoi alta foaie de napolitana si iar crema si tot asa pana terminati si crema si foile.
  8. Ultimul strat trebuie sa fie foaie de napolitana dupa care asezati o greutate deasupra si dati desertul la rece macar 2 ore.
  9. Dupa acest timp, preparati o glazura de ciocolata conform instructiunilor de pe plic, o turnati pe toata suprafata napolitanei, mai lasati la rece inca putin ca sa se intareasca glazura dupa care puteti taia si servi o portie de prajitura.

Menţiuni

Puteti acoperi prajitura si cu ciocolata topita de menaj.

Timp de preparare: 30 de minute

Complexitate: mica

Tagged with   Tagged with : unt , lapte , nuca , cacao

Fotografia prezentata in reteta de Prajitura cu foi de napolitane apartine Lia.


Spune-ti parerea despre reteta

Numele dvs (*)

Subiect (*)

Cod de securitate (*)

Parerea dvs.(*)

O reteta de ....

Prajitura cu gutui
Prajitura cu gutui
Prajitura cu gutui
Prajitura cu rubarba
Prajitura cu rubarba
Prajitura cu rubarba
Prajitura cu visine
Prajitura cu visine
Prajitura cu visine
Prajitura cu prune
Prajitura cu prune
Prajitura cu prune
Retete de prajituri