Reteta de prajitura cu gem - Complete resource for recipes
Retete culinare online
Torturi Prajituri Muraturi Dulciuri Peste Sosuri Ciorbe Supe

Retete : Mere | Prune | Ciuperci | Cartofi | Spanac | Orez | Mancare | Dovlecei | Spaghete | Conopida | Clatite | Mazare | Varza | Chec | Zacusca | Porc | Urzici | Capsuni | Cirese | Branza | Ciocolata

Prajitura cu gem

Retete Culinare » Retete de prajituri » Prajitura cu gem


Delimitare retetaDaca vreti sa va rasfatati familia cu un desert preparat in casa, incercati aceasta reteta de prajitura cu gem care va fi un succes.

O bucata dintr-o prajitura cu gem, asezata pe un platou de prezentare pudrat cu zahar farin.   Mareste poza
" O bucata dintr-o prajitura cu gem, asezata pe un platou de prezentare pudrat cu zahar farin. "

Ingrediente

250 g margarina

1 ou

1 galbenus

sare

1/2 lamaie

500 g faina

4 albusuri

100 g zahar farin

20 nuci

1 praf de copt

1 lingura otet

gem

Mod de preparare

  1. Tineti margarina la temperatura camerei si cand o puteti lucra, o frecati spuma cu un praf de sare.
  2. Adaugati un ou intreg si un galbenus, cerneti deasupra faina, puneti peste amestec un praf de copt stins cu zeama de lamaie si putina coaja de lamaie rasa.
  3. Framantati un aluat tare, pe care il tineti la rece aproximativ o ora.
  4. Ungeti o tava cu unt, luati trei sferturi din aluat si intindeti o foaie din el.
  5. Asezati foaia in tava, ungeti aluatul pe toata suprafata cu gem dupa preferinta, acoperiti cu aluatul ramas dat pe razatoare iar peste aluat turnati glazura.
  6. Glazura o preparati din 4 albusuri batute spuma tare cu un pahar de zahar pudra si 10 nuci tocate marunt sau macinate.
  7. Puneti glazura peste prajitura pe care o intruduceti in cuptor pentru a se coace, timp de trei sferturi de ora, la foc potrivit.
  8. Scoateti prajitura cand este gata, lasati sa se raceasca, apoi taiati forme geometrice si serviti pudrata cu zahar farin.

Menţiuni

Puteti pune la prepararea aluatului si esenta de rom pentru ca prajitura sa aiba o savoare si mai mare.

Timp de preparare: 2 ore

Complexitate: medie

Tagged with   Tagged with : margarina , oua , lamaie , nuca , otet

Fotografia prezentata in reteta de Prajitura cu gem apartine Dan Denelka.


Spune-ti parerea despre reteta

Numele dvs (*)

Subiect (*)

Cod de securitate (*)

Parerea dvs.(*)

O reteta de ....

Gem de pere
Gem de pere
Gem de pere
Gem de macese
Gem de macese
Gem de macese
Briose cu gem
Briose cu gem
Briose cu gem
Gem de mere II
Gem de mere II
Gem de mere II
Retete de prajituri