Reteta de prajitura cu pere - Complete resource for recipes
Retete culinare online
Torturi Prajituri Muraturi Dulciuri Peste Sosuri Ciorbe Supe

Retete : Mere | Prune | Ciuperci | Cartofi | Spanac | Orez | Mancare | Dovlecei | Spaghete | Conopida | Clatite | Mazare | Varza | Chec | Zacusca | Porc | Urzici | Capsuni | Cirese | Branza | Ciocolata

Prajitura cu pere

Retete Culinare » Retete de prajituri » Prajitura cu pere


Delimitare retetaDaca vreti sa preparati un desert special dar ati intrat in pana de idei, noi va propunem o prajitura cu pere care va va incanta cu siguranta.

Mai multe bucati dintr-o delicioasa prajitura cu pere, asezate pe un platou de prezentare.   Mareste poza
" Mai multe bucati dintr-o delicioasa prajitura cu pere, asezate pe un platou de prezentare. "

Ingrediente

80 g unt

3 pere

2 linguri zahar

lichior de portocale

4 oua

100 g zahar

120 g faina

400 ml lapte

Mod de preparare

  1. Cu aproximativ 2 ore inainte sa va apucati de preparat aceasta reteta, aduceti toate ingredientele pentru a sta la temperatura camerei.
  2. Topiti mai intai jumatate din cantitatea de unt, pe baie de aburi la un foc mic, curatati perele, taiati-le cubulete si adaugati-le peste unt, adaugati si cele 2 linguri de zahar si amestecati totul timp de 5 minute la foc potrivit.
  3. Dupa ce ati amestecat totul foarte bine iar zaharul s-a topit, adaugati putin lichior de portocale, in functie de cantitatea care vi se pare indicata, avand insa grija sa nu exagerati.
  4. Puneti din nou vasul pe foc si amestecati in compozitie pana in momentul in care se evapora tot sucul.
  5. Luati cele 4 oua si separati albusurile de gabenusuri.
  6. Bateti spuma albusurile cu 50 g de zahar iar galebenusurile le frecati si pe ele cu alte 50 g de zahar iar la final amestecati cele doua compozitii.
  7. Spuma de albusuri cu galenusuri o rasturnati peste compozitia anterioara, adaugati treptat restul de 40 g de unt topit si faina iar la sfarsit adaugati 400 ml de lapte.
  8. Daca va place prajitura ceva mai aromata, adaugati un pliculet de zahar vanilat sau esenta de vanilie.
  9. Ungeti o tava de prajituri cu putina margarina si o tapetati cu faina sau asezati in tava hartie de copt si rasturnati compozitia.
  10. Dati tava in cuptorul incalzit in prealabil la 180 de grade si lasati prajitura la copt aproximativ 45 de minute.
  11. Nu deschideti usa de la cuptor in primele 30 de minute pentru evita ca prajitura sa se lase.
  12. Cand este gata, scoateti prajitura pe un platou, taiati-o cubulete sau in formele pe care le doriti si pudrati-o cu zahar farin.

Menţiuni

Aceasta prajitura o puteti servi alaturi de o cana cu ceai fierbinte.

Timp de preparare: 1 ora 20 de minute

Complexitate: medie

Tagged with   Tagged with : unt , pere , lichior , oua , lapte

Fotografia prezentata in reteta de Prajitura cu pere apartine Serb Steluta.


Spune-ti parerea despre reteta

Numele dvs (*)

Subiect (*)

Cod de securitate (*)

Parerea dvs.(*)

O reteta de ....

Prajitura cu foi de napolitane
Prajitura cu foi de napolitane
Prajitura cu foi de napolitane
Prajitura cu capsuni
Prajitura cu capsuni
Prajitura cu capsuni
Prajitura cu branza
Prajitura cu branza
Prajitura cu branza
Prajitura Televizor
Prajitura Televizor
Prajitura Televizor
Retete de prajituri