Reteta de racitura de porc - Complete resource for recipes
Retete culinare online
Torturi Prajituri Muraturi Dulciuri Peste Sosuri Ciorbe Supe

Retete : Mere | Prune | Ciuperci | Cartofi | Spanac | Orez | Mancare | Dovlecei | Spaghete | Conopida | Clatite | Mazare | Varza | Chec | Zacusca | Porc | Urzici | Capsuni | Cirese | Branza | Ciocolata

Racitura de porc

Retete Culinare » Retete cu carne » Racitura de porc


Delimitare retetaTraditionalele racituri ar trebui sa se gateasca in fiecare casa in zilele de sarbatore iar noi va punem la dispozitie reteta perfecta pentru a le prepara.

O farfurie cu racitura de porc rasturnata, pe o masa impodobita de sarbatoare.   Mareste poza
" O farfurie cu racitura de porc rasturnata, pe o masa impodobita de sarbatoare. "

Ingrediente

3-4 picioare de porc

2 urechi

100 g sorici

5 l apa

sare

2 cepe

1 morcov

1 pastarnac

1 telina

1 patrunjel

2 capatani usturoi

sare

5-6 boabe piper

Mod de preparare

  1. Picioarele, urechile si soricul le opariti, le radeti cu un cutit si le puneti la fiert in apa cu sare.
  2. Strangeti spuma care se ridica deasupra si adaugati cepele, morcovul, pastarnacul, telina, patrunjelul, boabele de piper si o capatana de usturoi intreaga, curatata de mustati si bine spalata.
  3. Lasati la fiert, la foc domol, pana in momentul in care carnea incepe sa se desprinda de pe oase.
  4. Daca fierbe la foc iute, racitura va iesi in final tulbure.
  5. Incercati zeama pentru a vedea daca este suficient de legata, punand cateva picaturi pe o farfurie si lasandu-le sa se raceasca.
  6. Daca picaturile se intaresc inseamna ca zeama este suficient de fiarta, daca nu, mai lasati sa fiarba tot incet si incercati din nou consistenta ei.
  7. Scoateti bucatile de carne, le dezosati si le asezati pe farfurii adanci iar deasupra turnati zeama de carne strecurata si degresata.
  8. Cand zeama s-a racit, adaugati o capatana de usturoi pisat.
  9. Farfuriile de racitura le dati la rece, unde le puteti pastra pentru cateva zile.

Menţiuni

Serviti racitura de porc cu muraturi sau mustar alaturi.

Timp de preparare: 4 ore

Complexitate: mare

Tagged with   Tagged with : porc , ceapa , morcov , telina , usturoi

Fotografia prezentata in reteta de Racitura de porc apartine Rasfaturi Culinare.


Spune-ti parerea despre reteta

Numele dvs (*)

Subiect (*)

Cod de securitate (*)

Parerea dvs.(*)

Retete de prajituri