Reteta de rulada cu ciocolata - Complete resource for recipes
Retete culinare online
Torturi Prajituri Muraturi Dulciuri Peste Sosuri Ciorbe Supe

Retete : Mere | Prune | Ciuperci | Cartofi | Spanac | Orez | Mancare | Dovlecei | Spaghete | Conopida | Clatite | Mazare | Varza | Chec | Zacusca | Porc | Urzici | Capsuni | Cirese | Branza | Ciocolata

Rulada cu ciocolata

Retete Culinare » Retete de dulciuri » Rulada cu ciocolata


Delimitare retetaDaca v-ar placea un desert savuros dar nu stiti ce sa alegeti, va recomandam aceasta rulada cu ciocolata care va fi pe placul dumneavoastra.

O rulada cu ciocolata intreaga, asezata pe un platou si gata pentru a fi taiata.   Mareste poza
" O rulada cu ciocolata intreaga, asezata pe un platou si gata pentru a fi taiata. "

Ingrediente

Pentru blat:

6 oua

6 linguri zahar

2 linguri faina

2 linguri cacao

1 lingura unt

1/2 pahar sirop dulce

Pentru crema:

3 linguri cacao

2 linguri unt

1/2 kg lapte praf

1/4 kg zahar

10 nuci tocate marunt

2 linguri rom

Mod de preparare

  1. Spalati ouale, stregeti-le cu un prosop curat si spargeti-le separand galbenusurile de albus.
  2. Albusurile le bateti spuma tare pe marginea aragazului, adaugati galbenusurile pe rand, bateti amestecul cu zaharul adaugat treptat si cu faina pusa in ploaie.
  3. Cand amestecul sta lipit de tel, adaugati cacaoa cernuta, omogenizati amestecul si introduceti compozitia in cuptor sa se coaca, intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina.
  4. Coaceti cinci minute la foc tare, apoi dati focul mic si mai coaceti prajitura timp de inca un sfert de ora.
  5. Scoateti apoi aluatul si rasturnati-l pe un prosop umed, rulati incet si il lasati sa se raceasca.
  6. Separat, in timp de aluatul se raceste, preparati crema de ciocolata de care aveti nevoie.
  7. Cerneti o cana de lapte praf intr-o cratita mai mare impreuna cu trei linguri de cacao.
  8. Amestecati bine ca sa se omogenizeze si sa nu faca cocoloase cand turnati siropul fierbinte pe care il pregatiti dntr-o cana plina cu zahar si un pahar plin cu apa.
  9. Turnati siropul fierbinte peste lapte si cacao, amestecati si ingrosati pe foc, apoi trageti vasul si puneti nucile tocate si doua linguri de unt iar la sfarsit, parfumati crema cu putin rom.
  10. Lasati crema sa se raceasca, apo derulati aluatul si il ungeti cu crema preparata.
  11. Rulati la loc si puneti-l pe un platou si taiti felii in momentul in care doriti sa serviti.

Menţiuni

Puteti sa pastrati putina crema de ciocolata pentru a pune pe feliile de rulada in momentul servirii.

Timp de preparare: 1 ora 30 de minute

Complexitate: medie

Tagged with   Tagged with : oua , cacao , unt , lapte , nuca , rom

Fotografia prezentata in reteta de Rulada cu ciocolata apartine London Cakes & Bakes.


Spune-ti parerea despre reteta

Numele dvs (*)

Subiect (*)

Cod de securitate (*)

Parerea dvs.(*)

Retete de prajituri