Reteta de rulada cu gem - Complete resource for recipes
Retete culinare online
Torturi Prajituri Muraturi Dulciuri Peste Sosuri Ciorbe Supe

Retete : Mere | Prune | Ciuperci | Cartofi | Spanac | Orez | Mancare | Dovlecei | Spaghete | Conopida | Clatite | Mazare | Varza | Chec | Zacusca | Porc | Urzici | Capsuni | Cirese | Branza | Ciocolata

Rulada cu gem

Retete Culinare » Retete de dulciuri » Rulada cu gem


Delimitare retetaDaca nu aveti mult timp la dispozitie dar vreti sa faceti ceva bun, va sugeram sa incercati reteta de rulada cu gem.

O rulada cu gem alaturi de cateva feliute de rulada gata taiate.   Mareste poza
" O rulada cu gem alaturi de cateva feliute de rulada gata taiate. "

Ingrediente

125 g miere incalzita

150 g zahar pudra

4 linguri ulei sau unt topit

1 ou

1 galbenus

sare

1/2 lingurita bicarbonat

zeama de lamaie

125 ml lapte

125 ml sifon

vanilie

faina

gem

Mod de preparare

  1. Bateti bine mierea cu ouale si zaharul, adaugati uleiul sau untul, sarea, bicarbonatul dizolvat in zeama de lamaie, laptele, sifonul si amestecati totul foarte bine.
  2. Puneti apoi si faina si framantati din toate aceste ingrediente un aluat potrivit de moale.
  3. Acoperiti aluatul cu un servet sau un prosop curat si lasati sa se odihneasca timp de 30 de minute.
  4. Dupa ce au trecut cele 30 de minute, scoateti aluatul si impartiti-l in trei parti egale.
  5. Din fiecare parte se intinde pe planseta, cu ajutorul sucitorului, cate o foaie de 1/2 cm grosime.
  6. Fiecare foaie o ungeti cu gem dupa preferinta si o rulati, asemeni unui strudel, avand grija sa iasa in final un sul compact.
  7. Puneti ruladele obtinute intr-o tava unsa cu unt sau in care ati asezat hartie de copt si dati la cuptor pentru a se coace la foc potrivit, aproximativ jumatate de ora.
  8. Cand rulada este coapta, scoateti din cuptor si lasati sa se raceasca in tava.
  9. Dupa ce s-a racit bine, scoateti din tava, asezati pe un platou si taiati in momentul servirii feliute de 1 cm grosime.

Menţiuni

Pudrati rulada cand este gata cu zahar vanilat sau ornati cu glazura de ciocolata si serviti cate o portie alaturi de o cana cu ceai fierbinte.

Timp de preparare: 1 ora 30 de minute

Complexitate: medie

Tagged with   Tagged with : miere , unt , oua , lamaie , lapte, sifon , vanilie

Fotografia prezentata in reteta de Rulada cu gem apartine Pica33.


Spune-ti parerea despre reteta

Numele dvs (*)

Subiect (*)

Cod de securitate (*)

Parerea dvs.(*)

O reteta de ....

Cornuri cu gem
Cornuri cu gem
Cornuri cu gem
Gem de caise
Gem de caise
Gem de caise
Gem de mere
Gem de mere
Gem de mere
Gem de mere II
Gem de mere II
Gem de mere II
Retete de prajituri